Remake Don’t Look Now, Kingsman 2, Fast and Furious 8

De laatste filmaankondigingen

Er komt een vervolg op Kingsman, Adam Wingard verfilmt de mangaserie Death Note, de Fast and Furious-reeks gaat furieus verder, en er is een remake van Don’t Look Now in aantocht. Een overzicht van de interessantste filmaankondigingen van de afgelopen week.

Wie herinnert zich de kleine rode jas nog? Producenten Andrew Rona en Alex Heineman hebben hun zinnen gezet op een remake van de psychologische thriller Don’t Look Now (1973) van Nicolas Roeg, gebaseerd op het gelijknamige boek van Daphne du Maurier. De film gaat over het verdriet van een getrouwd stel (Donald Sutherland en Julie Christie) van wie de dochter is verdronken. Het is nog maar de vraag welke regisseur het aandurft een remake te maken van deze veelgeprezen film.

Terwijl eerder werd bericht dat Xavier Dolans eerstvolgende film The Life and Death of John F. Donovan zou worden, komt de regisseur eerst nog met een andere dramafilm: It’s Only the End of the World. Het opnameschema voor John F. Donovan is namelijk verschoven naar het najaar van 2016. Hoofdrollen voor It’s Only the End of the World zijn weggelegd voor Marion Cotillard (Inception), Lea Seydoux (La vie d'Adèle) en Vincent Cassel (Black Swan). Eind mei starten de opnames. Vorig jaar won Dolan de juryprijs in Cannes voor zijn dramafilm Mommy.

Er wordt een documentaire gemaakt over de Olympische atleet Usain Bolt. De Jamaicaan, die het wereldrecord sprinten op zijn naam heeft staan, heeft zes gouden medailles en wordt de snelste man op de wereld genoemd. De documentaire laat nog even op zich wachten, want Bolts deelname aan de Olympische Spelen van 2016 en zijn pensioen in 2017 moeten nog op beeld worden vastgelegd.Na het (nog steeds groeiende) succes van de comic-verfilming Kingsman: the Secret Service heeft studio Fox besloten een vervolgfilm op de actiekomedie te maken. Cast en crew zijn nog niet bekend; het is dus onduidelijk of Colin Firth (The King’s Speech) zal terugkeren als Harry Hart.

Paddington-regisseur Paul King gaat R.J. Palicio’s boek Wonder verfilmen. Wonder gaat over August Pullman, een tienjarig jongetje met een schedelmisvorming, die het niet makkelijk heeft wanneer hij voor het eerst naar school gaat. Het script is geschreven door Steve Conrad (The Pursuit of Happyness).

Nu hard gewerkt wordt aan meerdere Ghostbusters-films, gaat filmstudio Sony ook de Jump Street -franchise verbreden. Er komt een film aan die de werelden van Men In Black en Jump Street samenbrengt, waaraan Jonah Hill (Superbad) en Channing Tatum (Magic Mike) zullen meewerken. Dit is nog niet alles: Sony is ook bezig met een vrouwelijke variant van het Jump Street-verhaal.Over franchises gesproken, wie dacht dat de Fast and Furious- formule na zeven films wel uitgemolken was, heeft het volgens Universal Pictures en acteur Vin Diesel mis: op 8 april 2017 zal het achtste deel verschijnen. Diesel doet vanzelfsprekend weer mee en ook Kurt Russell keert terug.

Tot slot: Regisseur Adam Wingard (The Guest, You’re Next) gaat Death Note maken, een horrorfilm die wordt gebaseerd op de gelijknamige mangaserie. In Japan werden al twee films van de serie gemaakt. Death Note gaat over een student die een geheimzinnig boekje vindt, waarmee hij – door namen in het boekje te schrijven – mensen kan doden. Adam Wingard neemt het stokje over van Shane Black (Kiss Kiss Bang Bang), die de film aanvankelijk zou regisseren.