Pussy Riot in derde seizoen House of Cards

Vanaf vrijdag op Netflix

Maria Alyokhina en Nadezhda Tolokonnikova, bandleden van de Russische punkrockband Pussy Riot, bekend om z’n politieke stunts, zullen verschijnen in het derde seizoen van de Netflixhit House of Cards. Dit bevestigden Maria en Nadezhda in een interview met het Russische magazine New Times.

In het derde seizoen van de serie komen Maria en Nadezhda, die zichzelf spelen in de serie, oog in oog te staan met een fictieve Russische leider tijdens een diner georganiseerd door Frank Underwood (Kevin Spacey).

“‘We komen in opstand, slaan op de tafel met onze vuisten en stellen voor te toosten. We drinken op de Russische president die zo veel van zijn vrienden houdt dat hij ze het halve land heeft verkocht. De leider die nergens bang voor is, behalve voor homo’s”.’

Het derde seizoen van House of Cards, een Amerikaanse politieke dramaserie vanaf  komende vrijdag te zien op Netflix. De serie is gebaseerd op de gelijknamige miniserie van de BBC, die op zijn beurt weer is gebaseerd op de roman van Michael Dobbs. In House of Cards volgen we de gewetenloze Frank Underwood in zijn poging steeds meer macht te verwerven in de Amerikaanse politiek.