Paul van Loons Meester Kikker wordt verfilmd

En ander Nederlands filmnieuws

De Surprise draait binnenkort in twaalf landen, Georgina Verbaan gaat weer spelen in een romkom en Paul van Loons kinderboek Meester kikker wordt verfilmd. Lees hier het laatste Nederlandse filmnieuws.

De verfilming van Belcampo’s De Surprise door Mike van Diem trekt ook aandacht buiten Nederland. De film is al aan twaalf landen verkocht en is binnenkort te zien in bioscopen in onder meer Rusland, Portugal, Ierland, Zwitserland, Japan, Indonesië en Zuid-Amerika. De romantische komedie De Surprise gaat over een suïcidale miljonair ( Jeroen van Koningsbrugge) die verliefd wordt op een vrouw die ook levensmoe is ( Georgina Verbaan).

En de volgende hoofdrol staat al klaar voor mevrouw Verbaan. Ditmaal is Egbert Jan Weeber (Oesters van Nam Kee) haar tegenspeler. De romantische komedie Brasserie Valentijn wordt geregisseerd door Sanne Vogel (Hartenstraat). Andere rollen zijn voor Roeland Fernhout (Zusje), Jonas Smulders (Jongens) en Maarten Heijmans (Ramses).  De film is gebaseerd op de Belgische film Brasserie romantiek van Joël Vanhoebrouck.

De cast van Of ik gek ben, het regiedebuut van acteur Frank Lammers is bekendgemaakt. Er zijn rollen voor Monic Hendrickx (Penoza ), Mike Weerts (Moeder ik wil bij de revue), en ook hier duikt Maarten Heijmans (Ramses) op. Of ik gek ben gaat over een jonge kunstenaar (Weerts) die in een tbs-kliniek terechtkomt. 
 

Jeroen Spitzenberger gaat de hoofdrol spelen in de film Meester KikkerJeroen Spitzenberger (Alles is Liefde, Divorce) gaat de hoofdrol spelen in de film gebaseerd op Paul van Loons Meester Kikker. Het kinderboek, over een leraar die soms in een kikker verandert, wordt verfilmd door regisseur Anna van der Heide. Meester kikker wordt volgend jaar zomer verwacht.

Nog een boekverfilming: het veelgeprezen boek Tonio van A.F. Th van der Heijden, bekroond met de Libris Literatuurprijs, wordt verfilmd door Paula van der Oest (Black Butterflies). Het boek gaat over twee ouders die hun zoon zijn verloren. Pierre Bokma (De prooi) en Rifka Lodeizen (Simon) zullen de hoofdrollen vertolken. De film komt in 2016 uit, maar fans van A.F. Th van der Heijden kunnen eerst uitkijken naar de verfilming van het boek De Helleveeg.

Actrice Johanna ter Steege (Spoorloos, Tirza) is binnenkort te zien naast de Zweedse acteur Michael Nyqvist (Millenium, John Wick). De acteurs spelen in Hier, een Nederlands-Hongaarse coproductie die wordt geregisseerd door de relatief onbekende filmmaker Balint Kenyeres. De opnames starten in november in Marokko.