Paul Verhoeven schrapt filmscène in Parijs

Regisseur werkt naast thriller ook aan serie Crusades

Nog maar een paar weken geleden begonnen de opnamen van de nieuwe film van Paul Verhoeven, de psychologische thriller Elle, in Parijs. Deze week besloot het bestuur van de Franse hoofdstad echter dat het opnemen van actiefilms voorlopig is verboden, waardoor Verhoeven noodgedwongen een belangrijke scène uit zijn film heeft moeten schrappen.

De maatregelen zijn genomen naar aanleiding van de recente aanslagen, om mogelijke verwarring te voorkomen bij burgers, heeft een woordvoerder van de politie uitgelegd. Verhoeven zou voor Elle een grote scène draaien op het hoofdbureau van de Parijse politie. Hij zal hier nu een alternatief voor moeten bedenken.

Elle, een geheel Franse productie, is de eerste speelfilm die de 76-jarige Verhoeven draait in negen jaar tijd, na Zwartboek uit 2006. De film gaat over een zakenvrouw die wraak wil nemen op haar verkrachter. De hoofdrollen worden gespeeld door Isabelle Huppert en Anne Consigny, vooral bekend van de serie Les Revenants.

Naast Elle werkt Verhoeven in Frankrijk ook aan het project Crusades, dat hij eerder in Hollywood ontwikkelde . Vermoedelijk zal het project een Engelstalige televisieserie worden. Crusades speelt zich af in de middeleeuwen en gaat over een dief die een wonder veinst en daarna door de paus wordt aangesteld als leider van een kruistocht.