Orson Welles, Indiana Jones en David Brent zijn terug

Filmaankondigingen

De laatste film van Orson Welles wordt dertig jaar na zijn dood alsnog gemaakt, Indiana Jones krijgt een vijfde deel, er komt een film van The Office en de Nederlandse filmmaker Paula van der Oest maakt een film in Amerika: lees hier de laatste aankondigingen.

Het vijfde deel van Indiana Jones is in aantocht. Cast en crew zijn nog niet bekend, maar waarschijnlijk is er een rol voor Harrison Ford weggelegd. Hopelijk is de nieuwe film beter dan Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull – het vierde deel – dat op veel kritiek stuitte, onder anderen bij de South Park-makers; bekijk de aflevering hier.

Er komt een vervolg op Kevin Smiths komediefilm Mallrats uit 1995 en deze zal Mallbrats gaan heten. Smith schreef op Facebook: ‘20 years in the making. 113 pages fulla old friends, new jokes and a bloody battle with Stan Lee!’ De film wordt verwacht in 2016.

Nog meer komedie: Rick Alvarez (A Haunted House) en Marlon Wayans (White Chicks) schrijven een persiflage van 50 Shades of Grey genaamd, jawel,  Fifty Shades of Black. Marlon Wayans, die al in persiflages speelde als de Scary Movie-films (wazzzup!), gaat tevens de hoofdrol spelen. Fifty Shades of Black wordt begin 2016 verwacht.

Voor wie het nog niet had meegekregen: ook van de populaire BBC-serie Spooks is een spin-off gemaakt, genaamd Spooks: The Greater Good. De thriller/dramafilm gaat verder waar de serie vier jaar geleden eindigde. Peter Firth zal wederom te zien zijn als het personage Harry Pearce en de film verwelkomt nieuwkomer Kit Harington, meest bekend als Jon Snow in Game of Thrones.David Brent komt terug! De hilarische manager van een papierbedrijf uit de BBC-serie The Office wordt ditmaal gevolgd in een film: Life on the Road.  Brent wordt weer gespeeld door schrijver, komiek en acteur Ricky Gervais. De mockumentary speelt een aantal jaar na de televisieserie en na het ontslag van Brent bij het papierbedrijf. Eerder maakte Gervais al een special over het leven van de manager na zijn ontslag.

Dit is wel heel bijzonder: dertig jaar na zijn dood lijkt de laatste film van Orson Welles toch nog te worden voltooid. Welles werkte aan deze film – The Other Side of the Wind – van 1970 tot zijn overlijden in 1985. Via crowdfunding wordt geld opgehaald om de montage van de film af te ronden. Aan de hand van aantekeningen van Welles wordt getracht zoveel mogelijk de visie van de filmmaker te volgen. De hoofdrol wordt gespeeld door acteur/regisseur John Huston (The Maltese Falcon) en bijrollen zijn vervuld door Dennis Hopper (Blue Velvet), Lilli Palmer (The Boys from Brazil) en Peter Bogdanovich (The Last Picture Show), de enige van het rijtje die nog leeft.

De Nederlandse filmmaakster Paula van der Oest (Black Butterflies) gaat het in Amerika proberen. Haar eerste Amerikaanse film heet The Parts You Lose, een dramafilm die wordt geproduceerd door Mark Johnson (Breaking Bad). De film gaat over een slechthorend jongentje van acht, die het zowel thuis als op school zwaar heeft. Breaking Bad-acteur Aaron Paul gaat een hoofdrol spelen.