Nieuwe versies Little Women en Scarface

Aankomende remakes

De tijd van de remakes blijft voortduren: Little Women, Scarface, Blue Thunder en Manhunt worden opnieuw verfilmd.

Het is alweer twintig jaar geleden dat het boek Little Women van Louisa May Alcott werd verfilmd met Winona Ryder en Susan Sarandon in de hoofdrol. Amy Pascal gaat de remake produceren en Sarah Polley (Take this Waltz ) gaat het scenario schrijven. De geruchten gaan dat Polley de film ook zal gaan regisseren, maar dit is nog niet bevestigd. Little Women gaat over de zussen Meg, Jo, Beth en Amy, die opgroeien in de tijd dat de Amerikaanse burgeroorlog net ten einde is. Het boek werd al een aantal keer verfilmd:  in 1918, 1933, 1949 en 1994. Hoofdrollen waren weggelegd voor onder anderen Katherine Hepburn en Elizabeth Taylor. De actrices voor de nieuwe versie zijn nog onbekend.

Waar een aantal jaar geleden al werd gesproken over een remake van Scarface, boekt Universal nu eindelijk vooruitgang. Het script zal worden geschreven door Jonathan Herman (Straight Outta Compton) en de film wordt geregisseerd door Pablo Larraín (No). De film gaat wederom over een immigrant die in het criminele circuit terecht komt, maar ditmaal speelt de film af in Los Angeles. Scarface uit 1983 met Al Pacino is ook al een remake: in 1932 was het verhaal voor het eerst op het doek te zien. Ook bij deze remake is het nog niet duidelijk wie de hoofdrol gaat spelen.De gevechtshelikopter uit Blue Thunder maakt in de remake plaats voor een drone. De actiethriller uit 1983 met Daniel Stern en Roy Scheider gaat over een politieagent die de helikopter Blue Thunder moet testen. Craig Kyle ( Thor) gaat het originele scenario van Dan O’Bannon (Alien) en Don Jakoby ( Evolution) herschrijven. Blue Thunder werd in 1984 ook al een gelijknamige serie . Na hun succesvolle samenwerking bij Fifty Shades of Grey, zullen Dana Brunetti en Michael De Luca deze film wederom samen produceren.

De Chinese regisseur John Woo (Hard Boiled) gaat een nieuwe versie maken van de veelgeprezen Japanse actiethriller Manhunt. De film – over een politieagent die vals wordt beschuldigd en zijn onschuld wil bewijzen – is gebaseerd op het boek Kimi yo Funnu no Kawa o Watare van Juko Nishimura en werd voor het eerst verfilmd in 1976 met Ken Takakura in de hoofdrol. Nadat Takakura dit jaar overleed werden er plannen gemaakt voor een nieuwe versie. In China was Manhunt de eerste buitenlandse film die verscheen na het tijdperk van Mao Zedong en de Japanse film werd erg positief ontvangen. Wanneer de film uitkomt is nog niet duidelijk, momenteel werkt Woo nog aan het oorlogsdrama The Crossing .