Nieuwe verfilmingen Agatha Christie, Don DeLillo en… Playmobil

Een overzicht van recente filmaankondigingen

Er komt een nieuwe verfilming van de Agatha Christie-klassieker Tien kleine negertjes, een nieuwe Men in Black-trilogie, Benoît Jacquot verfilmt Don DeLillo, en zo zijn er nog meer interessante nieuwe films aangekondigd. Een overzicht.

Jeremy Saulnier, bekend van filmhuisthriller Blue Ruin, maakt een verfilming van William Giraldi's Hold the Dark. De film is wederom een wraakthriller, maar ditmaal is het mikpunt een roedel wolven die een jong kind hebben aangevallen, waarna een jager de achtervolging inzet.
 
Producers Walter Parkes en Laurie MacDonald zijn bezig met een nieuwe Men in Black-trilogie. De filmserie, over een politieorgaan dat aliens op aarde onder de duim houdt, leverde groot succes op voor hoofdrolspelers Will Smith en Tommy Lee Jones. Beiden zijn vooralsnog niet verbonden aan de nieuwe reeks. 
 
Regisseur Morten Tyldum (The Imitation Game) verfilmt And Then There Where None, de klassieke detectiveroman van Agatha Christie die oorspronkelijk werd uitgebracht als Ten Little Niggers (en in Nederland nog steeds bekend is als Tien kleine negertjes). Het boek geldt als één van de bekendste detectiveverhalen aller tijden en gaat over een groep mensen die wordt uitgenodigd voor een etentje door een anonieme gastheer. 
 
Benedict Cumberbatch en Jake Gyllenhaal gaan de strijd aan in The Current War, die vermoedelijk geregisseerd zal gaan worden door Alfonso Gomez-Rejon (Me and Earl and the Dying Girl). De film gaat over de waargebeurde publieke strijd tussen Thomas Edison en George Westinghouse over de voor- dan wel nadelen van wisselspanning en gelijkspanning. 
 
Franse animatiestudio ON Animation Studios, bekend van De kleine prins, werkt aan een Playmobil-film. De film wordt geregisseerd en geschreven door Bob Persichetti, die eerder meeschreef aan het script van De kleine prins. 
 
Matthew Vaughn (Kick-Ass) verfilmt het boek I am Pilgrim van Terry Hayes, een bestsellerauteur die eerder werkte als scriptschrijver aan films als The Road Warrior en Dead Calm. De film speelt zich af in de wereld van spionage, maar de toon wordt waarschijnlijk een stuk serieuzer dan die van Vaughns eerdere spionnenfilm Kingsman: the Secret Service .  
 
Karim Traïdia, regisseur van De Poolse Bruid, werkt aan een film over Gandhi. De film, Solar Eclipse genaamd, gaat over drie politiemannen die op de hoogte worden gesteld van een moordcomplot tegen de Indiase leider. 
 
Na de verfilming van Cosmopolis wordt er opnieuw een boek van Don DeLillo verfilmd. Ditmaal kruipt Benoît Jacquot (À tout de suite) op de regiestoel, voor de verfilming van The Body Artist , een 'psychologisch spookverhaal' over een kunstenares die na de dood van haar man een geestverschijning opmerkt in haar huis. Mathieu Amalric heeft getekend voor een rol.