Nieuwe series van Lena Dunham, Cameron Crowe en Mila Kunis

De interessantste serie-aankondigingen

Er is de afgelopen week weer een groot aantal nieuwe series aangekondigd, onder meer van bekende televisieauteurs als Ryan Murphy en Lena Dunham, maar ook één van filmregisseur Cameron Crowe.

Ryan Murphy (Nip/Tuck, Glee) gaat een televisieserie maken met Gwyneth Paltrow. De serie, One Hit Wonders genaamd, zal gaan over een zangeres die in de jaren negentig een hit schreef en probeert een comeback te maken door een groep te starten met twee andere 'one hit wonders'. 
 
Meer nostalgie voor de jaren negentig in My Best Friend's Wedding – de tv-serie. De oorspronkelijke schrijver, Ronald Bass, staat aan het roer van de serie, die zich zal gaan afspelen ná de gebeurtenissen van de romantische komedie met Julia Roberts. 
 
Actrice Mila Kunis produceert – en gaat hopelijk ook een rol spelen in – Black Stiletto. De serie , gebaseerd op de boeken van Raymond Benson, gaat over een vrouw in de jaren vijftig van de vorige eeuw die bijklust als een gemaskerde wreker.
 
Cameron Crowe maakt de televisieserie Roadies. Crowe, die zijn liefde voor muziek niet onder stoelen of banken stak in films als Almost Famous en Vanilla Sky, lijkt een uitstekende keuze voor deze serie over de mensen die ervoor zorgen dat concerten vlekkeloos verlopen. Luke Wilson, Imogen Poots en Carla Gugino spelen rollen.
 
20th Century Fox heeft aangekondigd twee series te gaan maken in het X-Men-universum. Legion wordt gemaakt door Noah Hawley (van tv-serie Fargo) en gaat over een man in een gesticht die ontdekt dat hij niet gek is, maar een superheld. Hellfire zal zich afspelen in de jaren zestig en gaat over de beruchte Hellfire Club, de groep van superschurken die ook al te zien was in X-Men: First Class. 
 
FX gaat een televisieserie maken gebaseerd op de stripboekenreeks Y: The Last Man. Brian K. Vaughan, de bedenker van de stripboeken, wordt ook de showrunner. Y: The Last Man gaat over een wereld waarin elk mens en dier met het mannelijke chromosoom uitsterft, behalve Yorick. Hij is nu alleen in een apocalyptische wereld met enkel vrouwen. 
 
Danny Zuker, bekend als schrijver van Modern Family, komt met de nieuwe serie Family Show , gebaseerd op eigen ervaringen. De serie zal gaan over acteurs in een familie- sitcom, van wie de eigen levens het niet halen bij de perfectie van hun fictieve levens. 
 
Lena Dunham maakt voor HBO de nieuwe serie Max, over een journaliste (gespeeld door Lisa Joyce) in de jaren zestig, tegen de achtergrond van de tweede feministische golf. Dunham produceert en regisseert; het script wordt geschreven door Murray Miller, producer van Girls.