Nieuwe series van John Woo, Rob Zombie, Zack Snyder en Marvel

Recente tv-aankondigingen

Er is weer een groot aantal nieuwe televisieseries aangekondigd, waaronder enkele van makers die vooral bekend zijn uit de filmwereld. Een overzicht.

Regisseur Rob Zombie en actrice Mila Kunis werken samen aan een horrorkomedieserie genaamd Trapped. De miniserie zal gaan over een rijke familie bij wie ingebroken wordt door een moorddadige sekte. 
 
Meer moordenaars vinden we in de nieuwe serie Cognition, geproduceerd en geregisseerd door cultregisseur John Woo. De verhaallijn verdeelt zich over twee periodes en continenten, waarbij een rechercheur in hedendaags Hong Kong stuit op een seriemoordenaar die hij decennia eerder is tegengekomen in het Amerikaanse middenwesten. 
 
Sundance Channel heeft groen licht gegeven aan de televisieserie Hap & Leonard, gebaseerd op de boekenreeks van Joe Lansdale (Cold in July, Bubba Ho-Tep). De neo-noirserie, die zich in Texas afspeelt, gaat over twee vrienden, een zwarte homoseksuele Vietnam-veteraan en een in Oosterse 
vechtsporten getrainde redneck, die samen misdaden oplossen. De serie zal geregisseerd worden door Jim Mickle (Cold in July, Stake Land).
 
HBO en regisseur Zack Snyder ( Man of Steel) zijn in gesprek om een televisieserie te maken gebaseerd op de graphic novel Watchmen. Zack Snyder regisseerde eerder de Hollywood-verfilming van dit stripboek van Alan Moore. Het is niet precies duidelijk welke vorm de serie zal gaan krijgen. 
 
Marvel en ABC werken aan een komedieserie die zich afspeelt in het Marvel-universum. Damage Control, gebaseerd op een kortlopende stripreeks, zou gaan over een speciale eenheid van slecht betaalde en overwerkte arbeiders die de rommel moeten opruimen die de superhelden in het Marvel Universum achterlaten. 
 
Er komt een serie gebaseerd op Steven Soderbergh's actiefilm Haywire. Het is niet bekend of hoofdrolspeelster Gina Carano of regisseur Steven Soderbergh terug zullen keren, maar de serie zal zich wel gaan afspelen in het universum van de film. 
 
Duitse zender RTL en Franse zender FT1 maken samen een serie over het leven van Hitler . Elke aflevering van de serie, die zich afspeelt tussen 1918 en 1945, zal gemaakt worden vanuit het oogpunt van iemand die te maken krijgt met de dictator . 
 
Er komt een serie gebaseerd op het leven van romanschrijver Nicholas Sparks. De schrijver van liefdesromans is sinds 2015 gescheiden. De tegenstelling tussen zijn echte liefdesleven en het beeld van liefde in zijn boeken is de basis voor ABC's The Next Chapter.