Nieuwe serie van George R.R. Martin en toch geen Twin Peaks?

Laatste nieuws over televisieseries

David Lynch loopt weg bij Twin Peaks, George R.R. Martin maakt een nieuwe serie en er komen minstens zeventien nieuwe afleveringen van Arrested Development. Lees hier het laatste nieuws over televisieseries.

‘The owls are not what they seem’: David Lynch lijkt zijn handen af te trekken van de aangekondigde nieuwe reeks Twin Peaks- afleveringen. Op Twitter gaf hij aan dat hij na een lange tijd onderhandelen niet genoeg geld krijgt voor zijn beoogde script en uit het project stapt. Zender Showtime geeft aan nog steeds geïnteresseerd te zijn in een samenwerking met Lynch en coscenarist Mark Frost om de serie te laten terugkeren. Het is nog maar afwachten of Lynch’ tweet niet simpelweg een onderhandelingstactiek zal blijken te zijn.

Waar nog wel naar kan worden uitgekeken: de zes aangekondigde afleveringen van Chris Carters The X-Files. Eerder werd bekendgemaakt dat David Duchovny en Gillian Anderson weer te zien zullen zijn als Mulder en Scully en nu is er nog meer informatie. Duchovny gaf aan dat ook Walter Skinner (gespeeld door Mitch Pileggi) en the Cigarette- Smoking Man (vertolkt door William B. Davis) zullen terugkeren in de afleveringen. Ook al was de laatste in een eerdere aflevering overleden.

Schrijver George R.R. Martin lijkt geen haast te hebben met nieuwe Game of Thrones-boeken. Hij gaat samen met HBO een nieuwe serie maken: Captain Cosmos. Die zal gaan over een jonge schrijver die anno 1949 sciencefictionverhalen schrijft die niemand anders durft te schrijven.Er komen minstens zeventien nieuwe afleveringen aan van Arrested Development. Producer Brian Grazer kondigde deze terugkeer van de familie Bluth aan. De cast – met onder anderen Jason Bateman, Michael Cera en Portia de Rossi – heeft aangegeven te willen terugkeren. Door de grote omvang van de cast kan het nog wel even duren voor de opnames beginnen.

House of Cards krijgt een vierde seizoen. De succesvolle Netflix-serie met Kevin Spacey als sardonische politicus won al twee Golden Globes. De opnames voor het nieuwe seizoen starten deze zomer. Het seizoen wordt in 2016 – na de presidentsverkiezingen – verwacht.

Amerikaanse zender ABC wil nieuwe afleveringen van The Muppets maken. Het succes van de twee laatste bioscoopfilms zou bewijzen dat Kermit, Miss Piggy en de vele anderen onverminderd populair zijn. Bill Prady (The Big Bang Theory) en Bob Kushell (The Simpsons) gaan de pilot schrijven die de zenderbazen moet overtuigen om een nieuw seizoen te laten maken. De serie werd bedacht door de inmiddels overleden Jim Henson en werd voor het eerst uitgezonden in 1976.