Nieuwe samenwerking Scorsese en DiCaprio; Edgar Wright maakt scifi-horror

En andere filmaankondigingen

Er is de afgelopen week weer een stapel nieuwe films en series aangekondigd, waaronder nieuwe werken van meesters als Scorsese en culthelden als Edgar Wright en Christopher Guest.

Martin Scorsese heeft zijn naam verbonden aan Devil in the White City , een verfilming van het gelijknamige non-fictie-boek van Erik Larson. Leonardo DiCaprio probeert al jaren de film van de grond te krijgen, met zichzelf in de hoofdrol, en het ziet ernaar uit dat Devil in the White City zijn zesde samenwerking met Scorsese zal worden. Devil in the White City vertelt twee parallelle waargebeurde verhalen: één over Daniel Burnham, de organisator en hoofdarchitect van The Chicago World's Fair in 1893, en één over de beruchte seriemoordenaar H.H. Holmes, die tijdens the World Fair mensen naar zijn hotel lokte, dat hij had ingericht om mensen makkelijker te kunnen vermoorden. 

Ook Edgar Wright is bezig met een naargeestige film. Collider, een horrorfilm met scifi-elementen, waarvan het verhaal nog onbekend is, was al eerder aangekondigd in 2012, maar kwam toen niet van de grond. Nu komt het project eindelijk op gang met hulp van scriptschrijver Mark L. Smith. Smith schreef eerder de cultfilms The Hole en Vacancy, en is ook de scriptschrijver van Alejandro González Iñárritu's nieuwste film, The Revenant. Naar verluid laat Wright de humor achterwege in deze film. 

Meer nieuws op horrorgebied: er komt een televisieserie rondom Friday the 13th. Een vorige versie van de tv-serie, die een jaar geleden werd aangekondigd, werd uiteindelijk geschrapt. De bedoeling is van de seriemoordenaar uit de reeks, Jason, een realistischer personage te maken. De serie zal te zien zijn op de Amerikaanse jongerenzender CW. 

Tom Hardy is bezig met een verfilming van de grimmige stripboekenreeks 100 Bullets van Brian Azzarello en Eduardo Risso. De misdaadreeks van uitgever Vertigo gaat over een de geheimzinnige Agent Graves, die pistolen en kogels zonder serienummer verschaft aan mensen die kwaad zijn aangedaan. Zij mogen zelf weten wat ze met de kogels doen. Tom Hardy zou zelf de hoofdpersoon gaan spelen. 

Er is ook lichter materiaal aangekondigd, zoals de nieuwe Netflix-film Mascots. Cultregisseur Christopher Guest (Best in Show) maakt voor het streamingbedrijf een nieuwe mockumentary over een mascottencompetitie. De film zal in 2016 exclusief op Netflix te zien zijn.

En dan is er nog Partners, een nieuwe komedie met Mark Wahlberg in de hoofdrol. Partners gaat over een politieagent die een nieuwe partner toegewezen krijgt, en er tot zijn schrik achter komt dat zij zijn one-night-stand van de avond ervoor is. Een regisseur is nog niet bekend.