Nieuwe rollen voor DiCaprio, Lawrence en Keaton

Casting-overzicht

Een overzicht van het interessante castingnieuws van de afgelopen week. Met aankomende rollen van onder anderen Michael Keaton, Jennifer Lawrence en Leonardo DiCaprio.

Jennifer Lawrence (The Hunger Games, Silver Linings Playbook ) gaat de hoofdrol spelen in de nieuwste film van Steven Spielberg. In It’s What I do zal Lawrence in de huid kruipen van Amerikaanse oorlogsfotografe Lynsey Addario, op wier autobiografie de film is gebaseerd. Hoewel het boek nog niet eens uit is, toonden de afgelopen tijd al meerdere studio’s interesse.

Leonardo DiCaprio (Inception, The Wolf of Wall Street) zal de hoofdrol gaan spelen in The Crowded Room, een filmproject dat hij al zo'n twintig jaar van de grond probeert te krijgen. DiCaprio gaat Billy Milligan spelen, een man met een meervoudige persoonlijkheidsstoornis. Het script wordt geschreven door Jason Smilovic, die eerder Lucky Number Slevin schreef, en wordt gebaseerd op het boek The Minds of Billy Milligan van Daniel Keyes.

Minder leuk nieuws voor fans van Downton Abbey. Aankomend seizoen zal het laatste zijn waarin we kunnen genieten van Maggie Smith als Violet Crawley. De tachtigjarige actrice zit echter niet stil, zo is ze binnenkort te bewonderen in The Second Best Exotic Marigold Hotel en The Lady in the Van.Na de Oscars voor Birdman wordt acteur Michael Keaton bedolven onder aanbiedingen voor nieuwe rollen. Geruchten gaan dat Keatons volgende rol die van McDonalds-zakenman Ray Kroc zal zijn in de biografische dramafilm The Founder. Maar voor nu kunnen we uitkijken naar Keatons rollen in de animatiefilm Minions en de thriller Spotlight, beide dit jaar verwacht.

Na de Taken-trilogie komt Luc Besson als scenarist met een nieuwe actiefilm genaamd The Lake. De hoofdrol in de film is weggelegd voor Sullivan Stapleton (300: Rise of an Empire, Gangster Squad) en zal worden geregisseerd door Steven Quale. Luc Besson hoopt met deze film weer een succesvolle franchise te starten .

Geruchten gaan dat Ethan Hawke (Before Sunset, Gattaca) de cast van The Magnificent Seven komt versterken. De film is de tweede remake van Akira Kurosawas Seven Sumarai en wordt geregisseerd door Antoine Fuqua. De regisseur zal daarmee zijn dreamteam Denzel Washington en Ethan Hawke herenigen na het succes van Training Day.

Steve Martin (The Pink Panther, The Out-of-Towners) gaat een hoofdrol spelen in de verfilming van het boek Billy Lynn’s Long Halftime Walk. De regie ligt in handen van Ang Lee, die eerder veelgeprezen films als Crouching Tiger, Hidden Dragon en Life of Pi maakte. Naast Steve Martin zullen ook Joe Alwyn en Garret Hedlund grote rollen spelen.