Nieuwe films van Park Chan-wook, Marc Forster en Eels-frontman E

Recente filmaankondingen

Er is de afgelopen week weer een groot aantal interessante nieuwe films aangekondigd, waaronder nieuwe projecten voor regisseurs Marc Forster en Park Chan-wook en acteurs Arnold Schwarzenegger en Michael Keaton.

Regisseur Marc Forster (Monster’s Ball, World War Z) heeft zijn naam verbonden aan The Downslope, een film over de Amerikaanse Burgeroorlog. Bijzonder aan dit project is dat het script in 1957 werd geschreven door Stanley Kubrick. De erven Kubrick zijn coproducenten. De bedoeling is dat de film het begin wordt van een trilogie, waarbij de vervolgfilms verder zullen gaan waar het script van Kubrick ophield. 

Een ander project met enige prestige is een biografische film over danser Rudolf Nureyev. Het roemruchte leven van de biseksuele Nureyev, die de Sovjetunie ontvluchte, en wiens (liefdes)leven grote hoogten en diepe dalen kende, zal verfilmd worden door Ralph Fiennes. 

Fingersmith, de nieuwe film van Park Chan-wook (Oldboy), heeft ook een biseksuele twist. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Sarah Waters en vertelt over de romance tussen een oplichtster en een van haar potentieële slachtoffers. Park keert terug naar Korea voor de productie, na zijn Hollywood-uitstapje met Stoker . 

Nog meer liefdesproblemen in de thriller Unforgettable, het regiedebuut van Denise Di Novi. De film zal gaan over een stel dat geteisterd wordt door de onstabiele ex-vrouw van de man. Denise Di Novi werd bekend als producer van titels als Edward Scissorhands, Batman Returns en Danny Collins. 

Een andere alumnus van Batman Returns heeft ook een nieuwe film op stapel staan: Batman/Birdman Michael Keaton produceert en speelt de hoofdrol in Imagine Agents, een film over een geheime organisatie die de denkbeeldige vriendjes van kinderen in toom moeten houden. 

Oude rot Arnold Schwarzenegger zet zijn comeback voort met 478, waarin zijn personage wraak neemt op de piloot die zijn vrouw en kinderen deed verongelukken. Klinkt als actie, maar naar verluidt wordt 478 een dramafilm. Het script is van Javier Gúllon, die eerder het eigenzinnige Enemy (met Jake Gyllenhaal) schreef, en de productiemaatschappij is Darren Aronofsky's Protozoa . 

Terwijl Schwarzenegger een dramatische rol speelt, wordt het actiestokje overgenomen door niemand minder dan Charles Darwin . Disney produceert een film waarin de schrijver van The Origin of Species als Indiana Jones-achtige actieheld wordt opgevoerd. Stephen Gaghan (Syriana) tekent voor script en regie. 

Een andere wetenschapper die te zien zal zijn op het witte doek is Hugh Oliver-Everett, de bedenker van het concept van parallelle werelden en tevens vader van rockzanger Mark Oliver Everett, frontman van Eels. Die laatste schreef een hartverscheurende autobiografie over de moeilijke band met zijn vader, de vroege dood van diverse familieleden en het leven met zijn rockband. Het boek, Things the Grandchildren Should Know, zal verfilmd worden door debutant Anthony Garth. Mark Oliver Everett produceert .