Nieuwe films Guillermo Del Toro, Wes Anderson, Matthew Vaughn

Recente filmaankondigingen uit Hollywood

Opvallend veel waargebeurde verhalen onder de recente filmaankondigingen. Onder meer over het zeer recente Volkswagen-schandaal. Maar voor het contrast zijn er ook films over vampierdodende Mexicaanse worstelaars en Disney-schurken.

John Ridley, scriptschrijver van 12 Years a Slave en regisseur van Jimi: All Is by My Side, werkt aan een film over de rassenrellen in Los Angeles van 1992. De rellen braken uit nadat vier politieagenten op brute wijze de zwarte man Rodney King mishandelden.
 
Wes Anderson (The Grand Budapest Hotel) maakt een tweede stop- motionfilm. De nog titelloze film, die zal gaan over een hond, volgt in het voetspoor van The Fantastic Mr. Fox. Eerder kondigde Anderson al aan ook aan een animatieproductie te werken naar aanleiding van Vittorio De Sica's L'oro di Napoli.
 
Het volgende project van Matthew Vaughn (Kick-Ass) , Ascension, wordt een rampenfilm waarin de zwaartekracht van de aarde plots verdwijnt en er chaos uitbreekt. Vaughn produceert en zal vermoedelijk ook voor de regie tekenen.
 
Guillermo Del Toro (Pan’s Labyrinth, Crimson Peak) heeft aangekondigd vanaf nu meer kleine projecten te willen doen. Eén van die projecten is het net aangekondigde Silver, een zwart-witfilm over een Mexicaanse worstelaar die ontdekt dat alle wereldleiders vampiers zijn. 
 
Disney gaat een live-actionfilm maken over 101 Dalmatiërs-schurk Cruella DeVille. Het script is van de handen van Kelly Marcel, bekend van Saving Mr. Banks en Fifty Shades of Grey. 
 
Destin Cretton en Brie Larson, die eerder als regisseur en hoofdrolspeler samenwerkten aan de indie-film Short Term 12, slaan opnieuw de handen ineen voor The Glass Castle. De film is gebaseerd op de memoires van Jeanette Walls, die opgroeide in een arm gezin met alcoholistische en psychisch instabiele ouders. 
 
Charlize Theron gaat de hoofdrol spelen in de verfilming van Mark Greaneys bestseller The Gray Man. Regisseur is – toepasselijk – James Gray (The Immigrant). De titel zal waarschijnlijk veranderd worden, want in de film zal dus een vrouw centraal staan. Aanvankelijk was Brad Pitt in gesprek voor de rol, maar voor Theron waren de makers bereid het geslacht van de hoofdpersoon te veranderen. 
 
Leonardo DiCaprio produceert een speelfilm over het recente Volkswagen- schandaal, waarbij naar voren kwam dat de autofabrikant sjoemelde met de milieukeuringen en zwaar vervuilende auto's verkocht als milieubewuste keuze . De film zal gebaseerd worden op een boek van onderzoeksjournalist Jack Ewing, dat op dit moment geschreven wordt.