Nieuwe films Eastwood, Rodriguez en Wright

De interessantste aankondigingen

The Rock in een remake, indie-darlings James Ponsoldt en Joe Wright kruipen weer achter de camera, en ook oude rotten Clint Eastwood en Rutger Hauer laten weer van zich horen. Lees hier meer over de interessantste nieuwe projecten uit Hollywood.

Remakes en The Rock, je ziet ze tegenwoordig veel in de bioscoop. Dwayne 'The Rock' Johnson zet de trend voort met een remake van John Carpenters Big Trouble in Little China, waarin hij de rol van Kurt Russell zal overnemen. 
 
Russell mag dan het stokje doorgeven aan een nieuwe generatie, Rutger Hauer blijft nog steeds actief. Hij zal een belangrijke rol spelen in Black Angel, een fantasyfilm gebaseerd op een verloren gewaande korte film uit de jaren tachtig, die recentelijk weer opdook en viral ging op internet. Regisseur is Roger Christian, vooral bekend van monsterflop Battlefield Earth, dus we houden ons hart vast. 
 
Ook Clint Eastwood keert binnenkort terug in de bioscopen, met een film over Chelsey Sullenberger, een piloot die wereldberoemd werd toen hij een spectaculaire noodlanding maakte op de rivier de Hudson. 
 
James Ponsoldt (The Spectacular Now) oogstte op festivals succes met The End of the Tour, gebaseerd op het leven en de dood van moderne schrijver David Foster Wallace. Zijn nieuwste project is vergelijkbaar: hij gaat een film maken over F. Scott Fitzgerald, die zal gaan over de laatste jaren van de Great Gatsby-schrijver, voor zijn dood in Hollywood. 
 
De cult- animatieserie Johnny Quest, van animatiestudio Hanna-Barbera, wordt verfilmd door cultregisseur Robert Rodriguez. Met zijn pulpdesigns en wilde avonturen sluit de serie perfect aan bij Rodriguez’ eerdere genrepastiches als Spy Kids en Machete. 
 
Regisseur Joe Wright (Anna Karenina, Atonement) heeft zijn oog ondertussen laten vallen op het boek The Lifeboat. De bedoeling is dat Anne Hathaway een overlevende van een schipbreuk gaat spelen die zich in 1914 in de rechtszaal moet verantwoorden voor de dood van een mede-overlevende op een reddingsboot. Verwacht een hysterisch huilende Hathaway. 
 
Nog een boekverfilming – of eigenlijk stripverfilming: Woody Harrelson gaat het titelpersonage spelen in Wilson, naar de graphic novels van Daniel Clowes (Ghost World). De regie is in handen van Craig Johnson (The Skeleton Twins) en ook Laura Dern heeft getekend voor een rol.