Nieuwe films Disney, Cate Blanchett, David Gordon Green; Snapchat-serie Eli Roth

Film- en serie-aankondigingen

Welke films en series zitten er in de pijplijn? Disney maakt The Sword in the Stone opnieuw, Apocalypse Now Now is géén remake, David Gordon Green verfilmt de aanslag rond de marathon van Boston, Eli Roth vermoordt beroemdheden op Snapchat, en meer.

Disney is volop bezig met live-action remakes van hun animatiefilms. Na aankondigingen van speelfilmversies van onder andere Winnie the Pooh, Mulan, Aladdin, Peter Pan en Dumbo, is het nu de beurt aan The Sword in the Stone. De tekenfilm gaat over de jonge koning Arthur die in opleiding gaat bij tovenaar Merlijn. Van de nieuwe verhaallijn is nog niets bekend, behalve dat deze geschreven zal worden door Brian Cogman, die enkele van de meest gewaardeerde afleveringen van Game of Thrones schreef.
 
Géén remake is het pas aangekondigde Apocalypse Now Now: al verwijst de titel naar de klassieke oorlogsfilm van Francis Ford Coppola, Apocalypse Now Now wordt een fantasy-film over een zestienjarige drugdealer in Kaapstad die zijn vriendin moet redden uit de bovennatuurlijke onderwereld van die stad. Het script, gebaseerd op het gelijknamige boek van Charlie Human, wordt geschreven door Teri Tatchell, die eerder de scenario’s van de Zuid- Afrikaanse sciencefictionfilms Chappie en District 9 voor haar rekening nam. 
 
High Wire Act
is een politiek drama over een diplomaat in het Beirut van de jaren tachtig, die samen met de CIA een collega moet redden uit handen van een politieke groepering. Brad Anderson (The Machinist) regisseert, Tony Gilroy (Micheal Clayton, The Bourne Identity) schreef het script, en de hoofdrollen zullen vertolkt worden door Rosamund Pike en Jon Hamm. 
 
David Gordon Green (Manglehorn, Pineapple Express, Undertow) heeft getekend voor de regie van Stronger, een film over de nasleep van de bomaanslag tijdens de marathon van Boston. Het waargebeurde verhaal zal gaan over Jeff Bauman, die beide benen verloor tijdens de aanslag. 
 
De nieuwe Australische serie Stateless, die geregisseerd zal worden door actrice Cate Blanchett, is eveneens gebaseerd op feiten. De serie gaat over Cornelia Rau, een jonge vrouw met een psychiatrische ziekte die uit een sekte ontsnapt en uiteindelijk in de gevangenis belandt. 
 
Een luchtigere, en letterlijk vluchtigere serie is Eli Roth’s Snapchat- project. Afgelopen weekend begon Roth (Hostel) met een moordmysterie op het social media-kanaal, dat intussen al niet meer online staat. Zoals bij Snapchat gebruikelijk is, blijven de video's – waarin internetberoemdheden zogenaamd worden vermoord – slechts tijdelijk online opgeslagen voor ze voorgoed verdwijnen. Mocht je Eli Roth's project gemist hebben, wees niet getreurd: hij heeft aangekondigd vaker via deze weg projecten uit te brengen, die hij ook slechts kort van te voren aan zal kondigen, om het gevoel van een 'evenement' te creëren.