Nieuwe films: Steve McQueen, Disney en… Play-Doh

De interessantste filmaankondigingen

Steve McQueen gaat een thriller maken, Disney kondigt nog meer live-actionfilms aan en Play-Doh tracht het succes van Lego te evenaren. Een overzicht van de interessantste filmaankondigingen van de afgelopen week.

Na Lego-films nu ook een Play-Doh-film? 20th Century Fox en Hasbro bereiden samen een live-action-film voor over de gekleurde klei. Jason Micallef (Butter) gaat het script schrijven en Paul Feig (Bridesmaids) is de regisseur. Feig is op dit moment bezig aan de Ghostbusters-film, dus het kan even duren voordat de film de bioscoop bereikt. 

‘Marky’ Mark Wahlberg (The Fighter, Boogie Nights) gaat een film produceren over de aanslagen tijdens de marathon van Boston in 2013. De film krijgt de naam Patriots ' Day en volgt de gebeurtenissen vanuit het perspectief van politiecommissaris Ed Davis. Het script is geschreven door Matt Charman (Suite française). Of Wahlberg ook een rol gaat spelen in de film is nog niet bekend. 

Regisseur Steve McQueen (12 Years a Slave) werkt samen met schrijfster Gillian Flyn (Gone Girl) aan de thriller Widows. De film is gebaseerd op de gelijknamige Engelse miniserie uit 1983, over drie weduwen die ontdekken dat hun mannen een overval wilden plegen en dit zelf besluiten door te zetten.Mocht de actiefilm Mad Max: Fury Road het goed doen in de box- office, dan zullen er minstens drie vervolgen komen. Tom Hardy (Warriors) neemt in deze vierde Mad Max-film het stokje over van Mel Gibson en heeft nu al vastgelegd dat hij drie vervolgen zal maken. Mad Max: Fury Road gaat in première in Cannes en is vanaf 14 mei te zien in de bioscoop.

Fox Searchlight gaat een Amerikaanse remake maken van Turist, de veelgeprezen Zweedse dramafilm van Ruben Östlund. De film zal Force Majeure heten en vermoedelijk zal Julia Louis-Dreyfus (Seinfeld) een hoofdrol vertolken.

Disney blijft aankondigingen van live- action-films rondstrooien: na Junglebook, Dumbo, een vervolg op Alice in Wonderland en Beauty and the Beast, worden ook Mulan en Winnie de Poeh opnieuw verfilmd. Het Winnie de Poeh-script wordt geschreven door Alex Ross Perry (Listen Up Philip) en zal gaan over een volwassen Christoffer Robin (in het Nederlands: Janneman Robinson), die zijn berenvriend weer tegenkomt. Het vrouwelijke schrijversteam Elizabeth Martin en Lauren Hynek gaat aan de slag met het script voor Mulan.Ook Netflix is niet te stoppen. Deze week werd bekend dat de zender het derde seizoen van Orphan Black zal uitzenden, een Canadese scifi- serie met onze eigen Michiel Huisman. Netflix gaat verder een spin-off maken van de komedieserie Full House. De serie heet Fuller House en de originele cast – onder wie Bob Saget en John Stamos – maakt zich op voor gastrollen. De tweelingzussen Mary-Kate en Ashley Olsen zullen niet terugkeren.