Nieuwe Spielberg en horrorfilms van Gene Simmons

Laatste filmaankondigingen

Gene Simmons gaat horrorfilms maken, Spielberg verfilmt het scifi-boek Ready Player One en Jason Segel maakt een Lego-spin-off. Een overzicht van de interessantste filmaankondigingen van de afgelopen week.

Gene Simmons, bekend van de rockband Kiss, heeft besloten om (in ieder geval drie) horrorfilms te gaan produceren.  Samen met WWE Studios (de filmafdeling van de gelijknamige show-worstelorganisatie) heeft Simmons het label Erebus Pictures opgezet. Zijn eerste project Temple, geschreven door nieuwkomer Matt Savelloni, gaat over getrainde militairen die vast komen te zitten op een geïsoleerde militaire basis, waarna er akelige dingen staan te gebeuren. De regisseur van de film is nog niet bekend.  

De opnames van de boekverfilming Alone in Berlin van Hans Fallada gaan deze week van start. Emma Thompson (Sense and Sensibility), Brendan Gleeson ( Calvary) en Daniel Bruhl (Rush) spelen de hoofdrollen in de film over een koppel dat anonieme protestacties tegen de nazi’s opzette tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het script is geschreven door Achim von Borries (Good Bye Lenin!) en acteur Vincent Perez (Queen of the Damned), die de film ook gaat regisseren.

En dan nog een boekverfilming: regisseur Steven Spielberg gaat aan de slag met het sciencefictionboek Ready Player One van Ernest Cline. Het verhaal speelt zich af in 2044 en volgt de tiener Wade Wyatt, die verdwaalt in een virtuele wereld. Het is nog niet bekend welke acteurs in de film gaan spelen .

Na het succes van The Lego Movie heeft Jason Segel (Forgetting Sarah Marshall) aangekondigd de spin-off  Billion Brick Race te gaan maken. Segel gaat samen met scenarist Drew Pearce (Iron Man 3) de film schrijven en regisseren. Phil Lord en Chris Miller, makers van The Lego Movie, gaan de film produceren. Het Lego-imperium breidt uit, zo werden eerder de spin- offs Ninjago (2016), The Lego Batman Movie (2017) en The Lego Movie 2 (2018) aangekondigd.Nadat er al een aantal jaar werd gespeculeerd over een remake van A Star is Born – over een voormalige ster die een ambitieuze actrice naar de top helpt – lijkt de film alsnog vorm te krijgen. Bradley Cooper (Silver Linings Playbook) zou de film willen regisseren en hiermee zijn regiedebuut maken. Een paar jaar geleden werd aangekondigd dat Clint Eastwood de film zou regisseren en zangeres/actrice Beyonce Knowles de hoofdrol zou krijgen; het is dus nog even afwachten of het dit keer echt gebeurt.

George Clooney en Tom Ford (A Single Man) slaan de handen ineen om de psychologische thriller Nocturnal Animals te maken. De film, gebaseerd op het boek Tony and Susan van Austin Wright, wordt geregisseerd door Ford, met Clooney als producent. Jake Gyllenhaal (Donnie Darko) en Amy Adams (Big Eyes) zullen de hoofdrollen gaan spelen.

Dat er een publiek is dat zit te wachten op een vervolg op de komedie Super Troopers uit 2001, werd duidelijk door een succesvolle crowdfundingcampagne, die was opgezet door de makers, die zichzelf Broken Lizard noemen. Fox Searchlight zou hebben toegezegd de film te produceren als de mannen twee miljoen dollar door crowdfunding binnenhaalden. Hierin zijn ze geslaagd, wat betekent dat de opnames van Super Troopers 2 deze zomer van start gaan.