Het Nederlands Filmfonds en VPRO Cinema maken in samenwerking met strategische partners in de filmsector een app met een actueel overzicht van alle films die in de bioscoop, op dvd, op televisie, Video on Demand (VoD) en bij andere legale aanbieders beschikbaar zijn. Zo kan je altijd zien waar de film die je wilt bekijken, te zien is.

De app is gekoppeld aan de VPRO Cinema, met de grootste Nederlandstalige filmdatabase en zal naar verwachting eind 2015 operationeel zijn. EYE, Filmproducenten Nederland en het Nederlands Film Festival zijn partners. Daarnaast wordt er samengewerkt met verschillende content-aanbieders, die zelf verantwoordelijk blijven voor de verkoop van bioscoopkaartjes en abonnementen en het verhuren of verkopen van films.
 
Vanuit het buitenland wordt met veel belangstelling naar het initiatief gekeken. Tijdens het festival van Cannes zal Filmfonds-directeur Doreen Boonekamp onder meer gesprekken voeren met Creative Europe – MEDIA, dat nieuwe mogelijkheden onderzoekt om de vraag naar films te stimuleren.
 
De app leidt de consument snel en efficiënt naar het gewenste legale actuele aanbod van internationale publieksfilms en Europese arthousefilms tot Nederlandse documentaires, animatiefilms, dramaseries en speelfilms. Door het faciliteren van de grote vraag naar films wordt de afbreuk van de sector door piraterij tegengegaan en blijft de diversiteit en verspreiding van het filmaanbod ook in de toekomst beter gewaarborgd.