Michiel de Ruyter op weg naar wereldroem

Veel interesse vanuit het buitenland

Het succes van de Nederlandse film Michiel de Ruyter blijft groeien. Zo is de film geselecteerd voor het Beijing International Film Festival, worden de distributierechten aan verre landen verkocht en staat de film na negen weken nog op de zesde plek van beste bezochte films in Nederland.

Groot-Brittannië, Duitsland, Japan, Vietnam en Koeweit kochten de distributierechten al. Naar verwachting worden op het festival van Cannes nog meer deals gesloten. Vooral de aandacht voor de film vanuit het verre Oosten is zeer bijzonder.

Een belangrijke reden hiervoor is de plaatsing van de film in de officiële selectie van het Beijing International Film Festival in China. Marco Mueller, voormalig directeur van de filmfestivals van Rotterdam, Locarno, Venetië en Rome, is sinds kort adviseur van het BJIFF en heeft zich ingezet om de film in de selectie te krijgen. Een aantal hoofdrolspelers van Michiel de Ruyter en regisseur Roel Reiné zijn in China uitgenodigd om de galapremière van de film bij te wonen.

Het festival in Beijing start 17 april en rond die tijd zal duidelijk worden of de film in China ook zo’n succes wordt. De avonturenfilm van Roel Reiné over de Nederlandse zeeheld Michiel de Ruyter ( Frank Lammers) is nog steeds te zien in de Nederlandse bioscopen; het bezoekersaantal is de 600.000 al gepasseerd.