Me and Earl and the Dying Girl winnaar in Leiden

Publieksprijs voor Le Tout Nouveau Testament

De Amerikaanse tragikomedie Me and Earl and the Dying Girl van regisseur Alfonso Gomez-Rejon heeft zondagavond de American Indie Competition gewonnen op de tiende editie van het Leiden International Film Festival (LIFF). Met een gemiddelde publiekswaardering van 4,5 uit 5 liet de film de elf andere competitiefilms achter zich.

Van de films die buiten de American Indie Competition op het LIFF draaiden, werd de Belgisch-Franse komedie Le tout nouveau testament van regisseur Jaco van Dormael het hoogst gewaardeerd (4.4 uit 5). Daarmee won die film de Publieksprijs.

Le Tout Nouveau Testament draait sinds 5 november landelijk in de bioscoop en werd op VPRO Cinema beoordeeld met vier sterren ( lees hier de recensie). Me and Earl and the Dying Girl, dat eerder onder meer de Grand Jury Prize en de publieksprijs op het Sundance-festival won, wordt vooralsnog niet uitgebracht in Nederland.

Het LIFF trok in dit lustrumjaar in totaal 35.000 bezoekers, waarvan 49 procent van buiten Leiden naar het festival kwam.