Marten Rabarts zal Claudia Landsberger opvolgen als hoofd EYE International. EYE International (eerder: Holland Film) is verantwoordelijk voor de internationale promotie van de Nederlandse film en filmindustrie. Rabarts is nu nog Hoofd Development & Training van de National Film Development Corporation in India.

Rabarts begon als acteur en danser, waarna hij onder meer in Londen werkte bij PolyGram Filmed Entertainment en Working Title. Hij was betrokken bij films als Priscilla, Queen of the Desert van Stephan Elliott, Safe van Todd Haynes en Kids van Larry Clark. Vanaf 1 maart zal hij vanuit EYE de Nederlandse film in het buitenland in de schijnwerpers zetten.
 
Marten Rabarts: ‘De promotie van de Nederlandse film, filmmakers en filmindustrie in het buitenland is een taak waar ik enorm veel zin in heb. De selectie van onder andere Lucia de B. voor de shortlist van de Academy Awards en de nieuwste film van Peter Greenaway (Eisenstein in Guanajuato) in de competitie van Berlijn weerspiegelt de internationale levensvatbaarheid van onze filmindustrie. Ik kijk ernaar uit om met alle betrokken stakeholders uit onze filmgemeenschap samen te werken en de Nederlandse film voor het internationale voetlicht te brengen waar het hoort .’
 
Lees meer over EYE international op de officiële site