Idris Elba in Star Trek

En ander recent castingnieuws

Domhnall Gleeson heeft een rol te pakken naast Tom Cruise, ook Ewan McGregor en Stanley Tucci spelen mee in Beauty and the Beast en Idris Elba speelt in de nieuwe Star Trek: lees hier het interessante castingnieuws van de afgelopen week.

De speculaties over Idris Elba (Luther) als James Bond houden aan, maar inmiddels is zeker dat hij een rol gaat spelen in de nieuwe Star Trek-film. Simon Pegg (Shaun of the Dead) is coscenarist van het script en zegt een ‘kick-ass roll’ voor Elba te verzinnen. De film wordt in juli 2016 verwacht.

De Braziliaanse acteur Wagner Moura ( Tropa de Elite) gaat Vasquez spelen in The Magnificent Seven. De film wordt geregisseerd door Antoine Fuqua (Training Day) en is al de tweede remake van Akira Kurosawa's Seven Samurai. Andere rollen worden gespeeld door Denzel Washington (American Gangster), Chris Pratt (Guardians of the Galaxy), Ethan Hawke (Gattaca) en Haley Bennett (The Equalizer).

Domhnall Gleeson (About Time) lijkt de laatste tijd niet te stoppen, ditmaal heeft hij een rol te pakken in de waargebeurde dramathriller Mena van Doug Liman (The Bourne Identity). De film gaat over een piloot (Tom Cruise) die stiekem drugs vervoert en als spion wordt gerekruteerd door de CIA.Vorige week werd bekend dat Ian McKellen de klok Pendule ging spelen in de live -action-versie Beauty and the Beast en daar zijn nu Ewan McGregor en Stanley Tucci aan toegevoegd. McGregor speelt Lumiere, de levende kandelaar uit het sprookjeskasteel en Tucci zal een nieuw personage op zich nemen, namelijk de piano Cadenza. Beauty and the Beast heeft een grote sterrencast: ook Emma Watson (Harry Potter), Dan Stevens (Downton Abbey), Luke Evans (Dracula Untold), Emma Thompson (Saving Mr. Banks), Josh Gad (Frozen) en Kevin Kline (A Fish Called Wanda) spelen rollen. De release is gepland voor 2017 .

Katja Schuurman (Oesters van Nam Kee) gaat een rol spelen in de kinderfilm Dummie de mummie en de sfinx van Shakaba, gebaseerd op het gelijknamige boek van Tosca Menten. Schuurman speelt Simone van Rijn, een vrouw die het geheim van de sfinx bij zich draagt. Vorige week maakten we al bekend dat Marcel Hensema (Simon) en Hans Dagelet (Hemel) meespelen.

Rapper en acteur Common (Selma) gaat meespelen in de actiefilm Suicide Squad naast onder anderen Jared Leto (Requiem for a Dream), Will Smith (I am Legend) en Margot Robbie (The Wolf of Wall Street). David Ayer (Fury) heeft de regie op zich genomen. Common is op dit moment te zien in de actiefilm Run All Night met Liam Neeson.Alan Rickman (Sense and Sensibility) krijgt een rol in de mysteriefilm The Limehouse Golem, gebaseerd op het boek Dan Leno and the Limehouse Golem van Peter Ackroyd uit 1994. De film gaat over een aantal gruwelijke moorden in 1880 in Londen, waarvan het mythische wezen Golem wordt verdacht. Andere rollen zijn weggelegd voor Douglas Booth (Jupiter Ascending) en Olivia Cooke (Me and Earl and the Dying Girl). 

Regisseur, schrijver en acteur Tyler Perry (Diary of a Mad Black Woman) gaat een wetenschapper spelen in Teenage Mutant Ninja Turtles 2. In de stripverhalen creëerde de wetenschapper (Baxter Stockman ) machines om rioolratten uit te roeien, maar het is nog niet zeker of dit in de film wordt overgenomen. TMNT 2 wordt 3 juni 2016 verwacht.

De dramafilm Deepwater Horizon van regisseur Peter Berg (Lone Survivor) – over de explosie op het booreiland bij de Golf van Mexico in 2010 – heeft nu ook John Malkovich (Being John Malkovich) binnengehaald. Malkovich speelt een BP vertegenwoordiger die niet wil inzien dat er gevaar is op het booreiland . Mark Wahlberg (The Fighter) en Kurt Russell (The Thing) spelen de andere hoofdrollen. Independence Day 2 verwelkomt oude bekenden Bill Pullman (Lost Highway), Judd Hirsch (Taxi) en Vivica A. Fox (Kill Bill). De acteurs keren terug als hun personages uit de originele sciencefictionfilm. Independence Day 2 wordt weer geregisseerd door Roland Emmerich (White House Down) en wordt in juni 2016 verwacht.

Ook Zoolander 2 brengt een bekend gezicht terug: Billy Zane (Titanic) zal weer meedoen. Net als in de originele film zal Zane een bijzondere versie van zichzelf spelen. De film wordt verwacht in 2016 en eerder werd bekend dat ook Ben Stiller (Meet the Parents), Owen Wilson ( Midnight in Paris), Will Ferrell (Step Brothers) en Penelope Cruz (Volver) meespelen.