Ian McKellen als levende klok

En ander recent castingnieuws

Ian McKellen als levende klok in Belle en het Beest, Ryan Gosling in fantasyfilm Haunted Mansion, Eddie Redmayne in Harry Potter-spin-off en Sylvia Hoeks in thriller van Luc Besson: lees hier het interessante castingnieuws van de afgelopen week.

Sir Ian Mckellen (The Lord of the Rings, X-Men) gaat het personage Cogsworth spelen in de live-actionfilm Beauty and the Beast. Cogsworth (Pendule in de Nederlandse versie) is een van de medewerkers van het sprookjeskasteel en is door de heks veranderd in een klok. Eerder werd al bekend dat Emma Watson (Harry Potter), Dan Stevens (Downton Abbey), Luke Evans ( Dracula Untold), Emma Thompson (Saving Mr. Banks), Josh Gad (Frozen) en Kevin Kline (A Fish Called Wanda) rollen in de film spelen. Dit jaar starten de opnames en de film wordt 17 maart 2017 verwacht.

Ook Ryan Gosling (Crazy, Stupid, Love) heeft zich verbonden aan Disney, hij gaat een rol spelen in Haunted Mansion van regisseur Guillermo del Toro. Disney is al vijf jaar bezig het project – gebaseerd op het gelijknamige spookhuis in Disneyland – van de grond te krijgen. Del Toro maakte eerder de duistere fantasyfilm Pan’s Labyrinth en gaf al aan dat Haunted Mansion geen komische kinderfilm zal worden.  

De opnames van X-men: Apocalypse beginnen deze maand en hierin is Olivia Munn (The Newsroom) te zien als Betsy Braddock ofwel Psylocke: een mutant met telepathische en telekinetische krachten. De regie ligt in handen van Bryan Singer (X-men 1 en 2) en de film wordt in Nederland verwacht op 19 mei 2016.

Naast Mark Wahlberg gaat ook Kurt Russell een rol spelen in de dramafilm Deepwater Horizon van regisseur Peter Berg (Lone Survivor). De film (verwacht op 30 september 2016) gaat over de waargebeurde explosie op het booreiland bij de Golf van Mexico in 2010, waar een olieplas 87 dagen lang het water vervuilde en meerdere doden vielen.Schrijfster J.K. Rowling wil dat Eddie Redmayne (The Theory of Everything) de hoofdrol gaat spelen in de Harry Potter-spin-off Fantastic Beasts and Where to Find Them ( Fabeldieren en waar ze te vinden). Rowlings script is gebaseerd op het gelijknamige fictieve studieboek van de toverschoolleerlingen, dat ze in 2001 publiceerde. Zoals we gewend zijn van fantasy-producties zal het ook hier gaan om een trilogie, waarvan de eerste film wordt verwacht op 18 november 2016. Redmayne komt in aanmerking voor de rol van ‘magizoologist’ Newt Scamander, maar wil eerst het voltooide script lezen.

Terug naar de echte Harry Potter: Daniel Radcliffe gaat de bedenker van het succesvolle videospel Grand Theft Auto spelen in Jacked: The Outlaw Story of Grand Theft Auto. De film is gebaseerd op het waargebeurde conflict tussen de bedenker van GTA, Sam Houser, en een advocaat uit Miami die tegen gewelddadige videospellen streed.

Oscarwinnares Julianne Moore (Still Alice ) neemt in het waargebeurde verhaal Can You Ever Forgive Me de rol aan van Lee Israel, een biograaf die om haar huur te betalen brieven vervalste van beroemdheden en schrijvers. De film wordt geschreven en geregisseerd door Nicole Holofcener (Enough Said).Het is alweer een tijd geleden dat Hayden Christensen in 2001 bekend werd door zijn rol als Anakin Skywalker in Star Wars. Nu zal hij de rol van Marco Polo op zich nemen in de gelijknamige fantasy-actiefilm van Rob Cohen (The Fast and the Furious). Christensen speelt de ontdekkingsreiziger en koopman die een grote rol had in de introductie van Chinese cultuur in Europa.

De Nederlandse actrice Sylvia Hoeks (Tirza, The Best Offer) heeft een hoofdrol bemachtigd in actiethriller The Lake van Franse regisseur, producent en schrijver Luc Besson (Léon, The Fifth Element), die zal de film gaan schrijven en produceren. Steven Quale (Into the Storm) neemt de regie op zich. Sylvia Hoeks heeft niet de minste tegenspelers: J.K. Simmons (Whiplash) en Sullivan Stapleton (300: Rise of an Empire) spelen ook mee.
 
Nog meer Nederlands castingnieuws: Marcel Hensema (Simon) en Hans Dagelet (Hemel) gaan rollen spelen in de nieuwe kinderfilm over Dummie de mummie, gebaseerd op het boek Dummie de mummie en de sfinx van Shakaba van Tosca Menten. De film wordt in december in de bioscoop verwacht.