Hoofdthema Nederlands Film Festival: Grenzeloos Nederlands

Masterclasses van o.a. cameraman Hoyte van Hoytema

De 35e editie van het Nederlands Film Festival (NFF), dat 23 september van start gaat, krijgt als thema mee: 'Grenzeloos Nederlands'. De aandacht zal daarbij worden gevestigd op het succes van Nederlandse films en filmmakers in het buitenland.

Zo toont het NFF succesvolle Nederlandse films in het buitenland en zijn diverse filmmakers die internationaal werken te zien via videoboodschappen, in de publiekscampagne en op het festival zelf. Te gast als zogenaamde Masters zijn anderen director of photography Hoyte van Hoytema (Interstellar, nieuwe Bondfilm Spectre), kostuumontwerper Jany Temime (Gravity, Harry Potter) en production designer Jan Roelfs (Gattaca, Fast & Furious 6). Zij zullen voor publiek worden geïnterviewd, en er worden diverse films vertoond waaraan zijn meewerkten.

Naast het Masterprogramma laat het NFF een selectie zien van films die hun première op prestigieuze filmfestivals als de Berlinale en TIFF beleefden, internationale prijzen in de wacht sleepten of door verschillende landen aangekocht zijn. Bij deze vertoningen leggen gasten uit hoe het succes verklaard kan worden en wordt ingegaan op de kracht van internationaal samenwerken. Onder dit programma vallen o.a. vertoningen van Prins, Atlantic, Gluckauf, Zurich, Eisenstein in Guanajuato, Cobain: Montage of Heck en Schneider vs. Bax.

De 35e editie van het Nederlands Film Festival vindt plaats van woensdag 23 september tot en met vrijdag 2 oktober in Utrecht. Vanaf 7 september staat het complete programma op filmfestival.nl en start de online kaartverkoop.