Harrison Ford raakt gewond bij vliegtuigongeluk

72-jarige acteur gaat meespelen in vervolg Blade Runner

Acteur Harrison Ford is gewond geraakt in een vliegtuigongeluk. Hij bestuurde een antiek lesvliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog en stortte snel na het opstijgen neer op een golfbaan in Venice, Californië. Het vliegtuig had motorproblemen en de acteur is naar het ziekenhuis gebracht. Volgens zoon Ben Ford is hij gehavend, maar buiten levensgevaar.

Ford is een ervaren piloot. Een ooggetuige vertelde aan het blad People dat de noodlanding veel vaardigheid vereiste. ‘Er staan ongeveer acht bomen in de buurt en hij wist te landen zonder er één te raken.’

Het is niet de eerste keer dat de 72-jarige acteur, die vooral bekend is van zijn rollen als Indiana Jones en Han Solo in Star Wars, gewond raakt. Zo had hij een aantal jaar geleden een helikopterongeluk en raakte hij onlangs nog gewond op de set van Star Wars: Episode VII – The Force Awakens.

Ondanks zijn hoge leeftijd is Ford nog niet van plan om te stoppen. Zo werd onlangs bevestigd dat hij zal spelen in het vervolg op Ridley Scotts Blade Runner en is hij dit jaar te zien in The Age of Adaline en Star Wars: Episode VII. Eerder werd gespeculeerd dat hij ook deel zal uitmaken van de vijfde Indiana Jones-film die Steven Spielberg in voorbereiding heeft, maar zijn rol wordt vermoedelijk overgenomen door Chris Pratt (Jurassic World, Guardians of the Galaxy).

Bekijk hier de trailer van The Age of Adaline: