Grand Budapest Hotel grote kanshebber BAFTA’s

Kritiek op afwezigheid Mr. Turner en Selma

De nominaties voor de BAFTA's (ook wel de Britse Oscars) zijn bekendgemaakt. Grootste kanshebber is The Grand Budapest Hotel van Wes Anderson, die maar liefst elf keer werd genomineerd.

The Grand Budapest Hotel werd onder andere genomineerd voor beste film, beste regisseur en beste scenario. In de categorie beste film neemt de film het op tegen The Imitation Game, The Theory of Everything, Birdman en Boyhood. Die laatste twee films kregen elk tien nominaties.

Eerder deze week werden de aanstormende acteertalenten die kans maken op een BAFTA al bekendgemaakt. Het betreft Shailene Woodley (The Fault In Our Stars), Jack O'Connell (Unbroken), Gugu Mbatha-Raw (Belle), Miles Teller (Whiplash) en Margot Robbie (The Wolf Of Wall Street)

Op de nominaties is niet enkel positief gereageerd. Zo uitten diverse Britse filmjournalisten (zoals Peter Bradshaw van The Guardian) kritiek op de afwezigheid van bejubelde producties als Mike Leigh’s Mr. Turner en het Amerikaanse drama Selma in de belangrijkste categorieën.

De volledige nominatielijst is te vinden op de officiële BAFTA-site .

De BAFTA's worden 8 februari uitgereikt in Londen en zullen gepresenteerd worden door Stephen Fry.