Gooische vrouwen grote winnaar Rembrandt Awards

Nederlandse publieksprijzen uitgereikt

Zondagavond reikte filmjournalist René Mioch in het Hampshire Hotel American in Amsterdam de Rembrandt Awards uit – de Nederlandse publieksprijs voor (inter)nationale films.

Gooische vrouwen 2 was de grote winnaar van de avond, de film kreeg drie beeldjes: voor beste Nederlandse film, beste Nederlandse actrice (Linda de Mol) en beste hitsong, namelijk Nothing Really Matters van Mr Propz.

De prijs voor beste Nederlandse acteur ging naar Tygo Gernandt voor zijn vertolking van een crimineel in de thriller Bloedlink van Joram Lürsen. Dennis Bots’ Oorlogsgeheimen werd door het publiek verkozen tot beste jeugdfilm.

Vorig jaar mocht Nelly Frijda de ere-Rembrandt in ontvangst nemen; dit jaar kreeg acteur en producent Gijs Scholten van Aschat (De Passievrucht, Tirza) de prijs voor zijn bijdrage aan de Nederlandse cinema.
 
Het publiek verkoos Leonardo DiCaprio tot beste buitenlandse acteur voor zijn rol als Jordan Belfort in The Wolf of Wall Street, en Angelina Jolie tot beste buitenlandse actrice voor haar acteerwerk in Maleficent. Steve McQueens 12 Years a Slave kreeg het gouden beeldje voor de beste buitenlandse film.