Geen Back to the Future-remake; boycot voor Darwin-film

Recente tegenslagen en annuleringen in Hollywood

Zo’n beetje dagelijks worden er nieuwe films aangekondigd, maar niet altijd gaat het maken van films zonder slag of stoot. Deze week gooiden een opvallend aantal regisseurs, acteurs en studio's de handdoek in de ring. Een overzicht.

Guillermo Del Toro liet weten dat hij niet meer meewerkt aan de film Justice League Dark. De film zou gaan over de minder bekende, duisterdere helden van DC Comics. Dus geen Superman of Batman, maar Constantine, The Swamp Thing en Deadman. Er is geen reden gegeven voor het vertrek van Del Toro. 

Er was eerder sprake van dat Constantine ook weer een eigen film zou krijgen, net als een aantal andere stripfiguren van DC Comics’ dochteronderneming Vertigo. Nu is besloten dat de Vertigo-films, waaronder ook Joseph Gordon-Levitts verfilming van Neil Gaimans Sandman, van Warner Bros. zullen verhuizen naar het kleinere New Line Cinema. Hetzelfde geldt voor Stephen's Kings It. Dit betekent waarschijnlijk dat het budget voor de films drastisch verlaagd zal worden.

De King Kong-prequel Skull Island van regisseur Jordan Vogt-Roberts (The King of Summer) heeft ook enkele tegenslagen te verwerken. Zowel J.K Simmons als Micheal Keaton besloten uit de productie te stappen, omdat de preproductie vertraagd werd en de acteurs niet meer beschikbaar zullen zijn op de gewenste datum.  

Kevin Costner heeft op het laatste moment zijn medewerking aan de dramaserie The Trial afgezegd. De Amazon-serie van de makers van Ally McBeal en Boston Legal zal op zoek moeten gaan naar een andere hoofdrolspeler voor de rol van een advocaat voor wie ontslag dreigt. Een andere serie met tegenslag is Hannibal, dat gecanceld is door NBC. Het nu lopende derde seizoen zal afgemaakt worden, en daarna zullen de makers moeten gaan zoeken naar een nieuwe studio. Door de ingewikkelde financiële constructie van de serie, waarbij NBC slechts één van de geldschietende partijen was, zijn de makers hoopvol dat de serie elders een tweede leven zal vinden. 

Als het aan de makers van Back to the Future ligt zal er nooit een remake komen van de tijdreisklassieker. Regisseur Robert Zemeckis en scriptschrijver Bob Gale hebben aangegeven dat ze zeker tot hun dood koste wat kost zullen voorkomen dat de film een remake krijgt. 

Disney krijgt te maken met een andere vorm van tegenwerking: Glenn Beck heeft opgeroepen tot een boycot van de slechts pas aangekondigde Darwin-film. Disney probeert Charles Darwin te veranderen in een Indiana Jones-achtige held, en dat schoot in het verkeerde keelgat van de rechts-conservatieve talkshow-host. Meer dan dertig procent van de Amerikanen verwerpt Darwins evolutietheorie, en eerdere films met Darwin in een rol (zoals Pirates! Band of Misfits en Creation) raakte ook in opspraak.