En de winnaar is.. Bum-wook Hur

Prijzen HAFF

Gisteren is On the White Planet van Bum-wook Hur op het Holland Animation Film Festival verkozen tot beste feature animatiefilm. De prijs voor beste Nederlandse animatie ging naar Nobody Beats the Drum: Let it Go van Max Italiaander en Levi Jacobs.

De film On the White Planet van Bum-wook Hur gaat over een witte planeet waar bijna alles zwart-wit is, behalve het gezicht van het hoofdpersonage, waardoor hij wordt buitengesloten. De film vertoont de missie van het hoofdpersonage om de witte planeet te verlaten. Hur maakte de film aan de Koreaanse Filmacademie. De simpele stijl zorgde volgens de jury voor een effectieve film.

Nobody Beats the Drum: Let it Go
van Max Italiaander en Levi Jacobs werd door de jury unaniem verkozen tot beste Nederlandse animatiefilm. De animatiefilm is een videoclip voor het nummer Nobody Beats the Drum en gaat over een man die op avontuur gaat naar Planet Tropicana.

A Single Life van Job, Joris en Marieke werd door het publiek verkozen tot beste Nederlandse animatie. De animatiefiguren van Job, Joris en Marieke werden ook gebruikt in videoclips van Gers Pardoel. In A Single Life reist hoofpersoon Pia door de tijd aan de hand van een platenspeler. Eerder werd de film al genomineerd voor een Oscar. Een interview met de makers lees je hier .

Rosto A.D kreeg voor zijn animatieshort Splintertime de MovieZone HAFF award. De jongerenjury was onder de indruk van de sfeer en de soundtrack van de film. De film is het derde deel uit een vierluik en start waar het vorige deel eindigde: met Thee Wreckers – alter ego's van de leden van Rosto’s oude band The Wreckers. Een interview met Rosto lees je hier.