De laatste dag van de zomer naar Cannes

Nederlandse film geselecteerd voor Short Film Corner

De Nederlandse korte film De laatste dag van de zomer van Feike Santbergen is geselecteerd voor het filmfestival van Cannes. De film wordt - met diverse andere Nederlandse titels - vertoond als deel van het Short Film Corner-programma.

Short Film Corner is een evenement ter ondersteuning van nieuwe filmmakers, dat officieel bij het festival hoort, maar staat los van de competitie. Het evenement geeft makers van korte films de mogelijkheid hun werk te vertonen en workshops te volgen, maar fungeert bovenal als netwerkplek. Filmmakers kunnen hier ideeën pitchen en steun zoeken voor toekomstige projecten.

In De laatste dag van de zomer, Feike Santbergens zevende korte film, spelen Lisa Smit (TBS), Jelmer Ouwerkerk (Finnemans) en Mechteld Jungerius (Aaf) drie vrienden die genieten van de laatste zomerdag. Als een van hen een telefoontje krijgt, zal dit bericht de dag en hun verdere levens voorgoed veranderen.

De laatste dag van de zomer is niet de enige Nederlandse film die is geselecteerd voor de Short Film Corner. Ook geselecteerd: Het cadeau van actrice /regisseur Hanna Verboom, A Short Tour & Farewell van Arash Tagarian en Mattijs Mollee, en These Dirty Words – de Nederlandse winnaar van het internationale 48- uurs filmproject.