Cate Blanchett speelt Lucille Ball, Nicolas Hoult J.D. Salinger

Nieuwe filmaankondingen uit Hollywood

Biografische films doen het altijd goed in Hollywood. Nu in de maak: films over Lucille Ball en J.D. Salinger. Ook populair zijn grensoverschrijdende werkjes – in dit geval een fantasy-misdaadfilm en een feministische sciencefiction-western.

Nicholas Hoult gaat de hoofdrol spelen in een film over beroemde schrijver J. D. Salinger, Rebel in the Rye. De schrijver van The Catcher in the Rye, die zo anoniem mogelijk probeerde te blijven, overleed in 2010. Sindsdien is er ook al een documentaire over hem verschenen: Salinger uit 2013. Het script van de nieuwe film is geschreven door Danny Strong (The Butler en de serie Empire). Een regisseur is nog niet bekendgemaakt.
 
Ook Cate Blanchett gaat een Amerikaans icoon vertolken: Lucille Ball. De nog titelloze film zal gaan over de tumultueuze relatie van de I Love Lucy- actrice met haar producer en man Desi Arnaz. Het script wordt geschreven door Aaron Sorkin, die eerder al biografische films als The Social Network en het aankomende Steve Jobs schreef.
 
Kenneth Branagh heeft getekend voor de regie van Artemis Fowl, een film gebaseerd op het populaire jeugdboek van Eoin Colfer, over een twaalfjarige meestercrimineel die het aan de stok krijgt met sprookjesfiguren. De boekenserie kenmerkt zich door het spionage-genre te combineren met Ierse mythologie. 
 
Ook Alex Cox gooit wat genres door elkaar in de film Tombstone Rashomon . De film, die leentjebuur speelt bij Akira Kurosawa's Rashomon, is eveneens een western over vrouwelijke tijdreizigers die videomateriaal verzamelen bij de vuurgevechten van de OK Corral. Cox verzamelt geld voor zijn film via Indiegogo , in de hoop de film zo onafhankelijk mogelijk van de grond te kunnen krijgen. 
 
Het Britse Channel 4 komt met een nieuwe miniserie genaamd National Treasure, losjes gebaseerd op het schandaal rond tv- presentator Jimmy Saville, die ervan werd beschuldigd een vrouw te hebben verkracht in de jaren zeventig. Marc Mudden zal de serie gaan produceren. Hij werkte eerder met Channel 4 samen voor de cultserie Utopia.
 
Het populaire computerspel Borderlands wordt een film, met Avi en Ari Arad (Spider-Man, X-Men) als producenten. Het computerspel speelt zich af op Pandora, een door monsters geteisterde planeet waar spelers op zoek moeten naar een goudschat. De bedoeling is om van Borderlands een populaire franchise te maken.