Bradley Cooper als gereïncarneerde hond, Gemma Arterton als Heilige Maria

En meer (bizarre) filmaankondigingen

Bradley Cooper als hond? Een Die Hard-prequel en -sequel ineen? Een komedie over een moderne Moeder Gods? Veel opmerkelijke nieuwe filmaankondigingen deze week.

Carlito Rodriguez en Malcolm Spellman, bekend van hun scripts voor de televisieserie Empire, maken voor Warner Bros een film over hiphopmagnaat Sylvia Robinson, a.k.a 'The Mother of Hiphop'. Zij was een van de leidende krachten achter Sugarhill Gangs 'Rapper's Delight', ook wel gezien als de eerste grote hiphophit.

Cultauteur Joe Dante (Gremlins, The Howling) keert terug naar zijn origine als horrorfilmmaker met Labirintus, een bovennatuurlijke horrorfilm die zich afspeelt in de catacomben onder de Burcht van Boeda in Boedapest. De film gaat over een stel onderzoekers dat de grip op de realiteit kwijtraakt in dit doolhof, vanwege de demonische krachten die daar huishouden.

Gemma Arterton (Gemma Bovery) zal de hoofdrol spelen in de komedie Like a Virgin, over party-girl Mary die onverhoopt zwanger raakt van de Heilige Geest, waarmee zij letterlijk de nieuwe incarnatie is van de Heilige Maria.

Bradley Cooper (American Sniper) speelt de hoofdrol in de nieuwe film van Lasse Hallström, A Dog's Purpose, gebaseerd op de bestseller van W. Bruce Cameron. De krankzinnig klinkende film gaat over een hond die reïncarneert in verschillende gedaantes en bij verschillende baasjes – maar steeds met de stem van Bradley Cooper. Dit is Hallströms derde film met een hondenthema, na My Life as a Dog en Hachi: A Dog's Tale.

Regisseur Len Wiseman en ster Bruce Willis maken na Live Free or Die Hard opnieuw samen een Die Hard-film, maar dit keer met een twist. Bruce Willis zal slechts een gedeelte van de tijd John McClane vertolken, in het heden, want de rest van de film bestaat uit flashbacks naar de jaren zeventig, toen McClane een politieagent in New York was.

Agnieszka Holland (In Darkness, Copying Beethoven, The Secret Garden) keert terug naar haar thuisland Polen voor de misdaadfilm Game Count, gebaseerd op de in eigen land succesvolle roman van Olga Tokarczuk. Het boek gaat over een eigenaardig oud vrouwtje die een belangrijke spil wordt in een politieonderzoek naar gewelddadige moorden op het Poolse platteland.

Jonathan Levine (50/ 50) zal de nieuwe film van schrijver-actrice Amy Schumer ( Inside Amy Schumer, Trainwreck) regisseren. De film, nog zonder titel, gaat over een moeder en dochter wier cruisetocht in het honderd loopt, waardoor de twee dichter naar elkaar toe groeien. Saillant detail: volgens The Hollywood Reporter stijgt haar salaris voor de film duizend procent ten opzichte van wat ze voor Trainwreck kreeg.