Bij de uitreiking van de Golden Globes zondagavond, is de film Boyhood bekroond met drie van de belangrijkste prijzen. Boyhood kreeg de Globe voor beste drama, Richard Linklater die voor beste regisseur en Patricia Arquette voor beste vrouwelijke bijrol. The Grand Budapest Hotel kreeg de Globe voor beste musical/komedie. De 72e editie van de Golden Globes werd gepresenteerd door Tina Fey en Amy Poehler.Julianne Moore (Still Alice) en Amy Adams (Big Eyes) wonnen de Globes voor beste actrice, en Eddie Redmayne (The Theory of Everything) en Michael Keaton (Birdman) die voor beste acteur. In de categorie beste buitenlandse film won het Russische drama Leviathan.

The Affair, Fargo en Transparent waren met ieder twee awards de grote winnaars in de tv- afdeling. Kevin Spacey kreeg, na acht keer genomineerd te zijn zonder een prijs mee te nemen, de award voor beste acteur in de Netflix-serie House of Cards.

George Clooney kreeg tijdens het evenement de Cecil B. DeMille Award, die door de Hollywood Foreign Press Association Award wordt uitgereikt  aan mensen die een uitzonderlijke bijdrage hebben geleverd aan de entertainmentwereld. Namen als Frank Sinatra, Clint Eastwood en Martin Scorsese gingen Clooney voor. Tijdens zijn speech vroeg Clooney aandacht voor de aanslag op Charlie Hebdo en refereerde grappend aan de Sony hack. 'Nu toch iedereen gehackt is, is dit wellicht een goed moment om elkaar eens face-to-face te spreken en onze excuses aan te bieden voor de dingen die we over elkaar hebben gezegd.'

De volledige lijst met winnaars is te zien op de officiële site van de Golden Globes.

Bekijk hieronder interviews die wij het afgelopen jaar hadden met diverse Globe-winnaars.