Will Ferrell lanceert bedrijf voor vrouwelijk komisch talent

Gloria Sanchez Productions geleid door Jessica Elbaum

Will Ferrels productiemaatschappij Gary Sanchez Productions krijgt een nieuwe afdeling, voor gevestigd en opkomend vrouwelijk talent uit de industrie. Jessica Elbaum, die al sinds de oprichting uitvoerend producent is van het bedrijf, zal de nieuwe afdeling leiding gaan geven.

Het film- en televisieproductiebedrijf werd zeven jaar geleden opgericht door Will Ferrell, Adam McKay en Chris Henchy. De nieuwe afdeling, Gloria Sanchez Productions, is in het leven geroepen om film en televisie projecten voor en door vrouwen te realiseren . Onlangs bleek nog uit het nieuwste Celluloid Ceiling-rapport, dat jaarlijks wordt opgesteld door het Center for the Study of Women in Television and Film, dat de positie van vrouwen in de filmindustrie de afgelopen jaren verslechterd is. In 2013 was slechts zestien procent van het personeel achter de schermen bij de 250 best verdienende Hollywoodfilms een vrouw. 

Jessica Elbaum werd in 2009 genomineerd voor een Primetime Emmy voor de televisiefilm Will Ferrell: You’re Welcome America – A Final Night with George W Bush. Ze produceerde voor Gary Sanchez Productions films als Anchorman 2: The Legend Continues, Step Brothers, The Other Guys en de indiefilm Bachelorette. De laatste verscheen in 2012 en is het soort komedie voor vrouwen dat Gloria Sanchez voort moet gaan brengen. 

Momenteel wordt Melissa McCarthy’s Tammy door het bedrijf geproduceerd. De komedie vertelt het verhaal van een vrouw die haar baan verliest en erachter komt dat haar man vreemd gaat, waarna ze op pad gaat met haar drinkende oma. Ook werkt Elbaum aan de post-productie van Shira Piven’s Welcome to Me met Kristen Wiig in de hoofdrol.