Vince Vaughn en Colin Farrell in True Detective

Eerste details over tweede seizoen bekend

De hoofdrollen in het tweede seizoen van de HBO-serie True Detective zullen worden gespeeld door Vince Vaughn en Colin Farrell. Vaughn en Farrell vervangen hiermee het geprezen duo Matthew McConaughey en Woody Harrelson uit de eerste reeks.

HBO had al eerder aangegeven dat elk seizoen van True Detective een op zichzelf staand verhaal zal vertellen, met verschillende hoofdpersonen.

De producent beschrijft het verhaal van seizoen twee alsvolgt: 'Drie politieagenten en een beroepscrimineel navigeren zich door een web van samenzweringen in de nasleep van een moord.' Farrell zal Ray Velcoro spelen, een ‘detective die gedurende het onderzoek zowel zijn corrupte leidinggevenden in zijn politieafdeling als zijn criminele werkgever tevreden moet houden’. Vaughn speelt de rol van Frank Semyon, ‘een beroepscrimineel die zijn imperium dreigt te verliezen wanneer zijn associatie met een legitieme onderneming misloopt door de moord op een handelspartner’.

Verder maakte HBO bekend dat de serie net als het vorige seizoen acht afleveringen zal tellen en in Californië zal worden gefilmd. Ook is bevestigd dat Justin Lin (vooral bekend van zijn werk voor The Fast and the Furious-franchise) verantwoordelijk is voor de regie van de eerste twee afleveringen, en dat de serie als geheel weer door Nic Pizzolatto zal worden geschreven.

Het filmen van het nieuwe seizoen zal deze herfst van start gaan, en de kans is groot dat de afleveringen volgende zomer zullen uitkomen.