Verschrikkelijke Ikke 2 meest bezochte film van 2013

Aantal bioscoopbezoeken stijgt nog steeds

Met 915.000 bezoeken is de familiefilm Verschrikkelijke Ikke 2 de best bezochte film van het afgelopen jaar in Nederland. In juli 2015 zal er een spin-off van de Verschrikkelijke Ikke-filmserie in de bioscoop verschijnen, waarin de Minions de hoofdrol zullen spelen.

Daarnaast was 2013 ook een succesvol jaar voor het tweede deel van de Hobbit- trilogie. The Hobbit: The Desolation of Smaug in 3D heeft in Nederland de hoogste kassaopbrengst behaald, met een omzet van 8,1 miljoen euro. De meest bezochte Nederlandse film is Verliefd op Ibiza, die 5,8 miljoen euro opbracht, en de documentaire die de meeste bezoekers trok is De nieuwe wildernis

Ook hebben de Nederlandse bioscopen in 2013 weer meer bezoekers weten te trekken dan in vorige jaren. Nederlanders bezochten de bioscopen afgelopen jaar 30,8 miljoen keer, wat een kleine stijging van 0,8 procent ten opzichte van 2012 betekent. De arthouses en filmhuizen werden juist 1,5 procent minder bezocht.  

Het aantal bezoekers voor Nederlandse films steeg ook mee. Ruim twintig procent van de bezoekers kocht een kaartje voor een Nederlandse productie.