Tussen 10 en 12 naar Venetië

Nederlandse film geselecteerd voor filmfestival

De Nederlandse speelfilm Tussen 10 en 12 van regisseur Peter Hoogendoorn is geselecteerd voor de competitie van Venice Days, een parallelfestival dat plaatsvindt tijdens het 'officiële' filmfestival van Venetië. De film beleeft in de Italiaanse stad zijn wereldpremière.

Venice Days, dat voor de elfde maal plaatsvindt, vergelijkt zichzelf met de Quinzaine des Realisateurs, een van de bijprogramma's in Cannes. Het evenement stelt innovatie, onafhankelijkheid en originaliteit voorop. In de selectie zijn dit jaar namen als Kim Ki-duk, Alex de la Iglesia en Gouden Palm-winnaar Laurent Cantet, bekend van Entre les Murs, opgenomen.

Tussen 10 en 12 gaat over twee politieagenten die een argeloze familie een bericht brengen dat hun leven voorgoed verandert. Peter Hoogendoorn, die onlangs afstudeerde aan de Filmacademie, maakt met het drama zijn speelfilmdebuut. De hoofdrollen worden vertolkt door acteurs Raymond Thiry (Penoza, Oorlogswinter), Nasrdin Dchar (Rabat) en Ko Zandvliet (Jongens).

Venice Days vindt plaats van 27 augustus tot en met 6 september. Het is nog niet duidelijk wanneer de film in de Nederlandse bioscopen te zien zal zijn.


Elise van 't Laar in Tussen 10 en 12