The Wolf of Wall Street best verdienende Scorsese-film

Zwarte komedie brengt 300 miljoen dollar op

Afgelopen weekend is The Wolf of Wall Street de meest winstgevende film van regisseur Martin Scorsese geworden. De film heeft wereldwijd meer dan 300 miljoen dollar opgebracht, en is daarmee Shutter Island uit 2010 voorbijgestreefd. Met een opbrengst van 294 miljoen dollar, was deze psychologische thriller tot nu toe de best scorende film van Scorsese.

De bankiersfilm is voor vijf Oscars genomineerd, en zal naar verwachting nog meer op gaan brengen als de film deze volgende maand weet te verzilveren. Leonardo DiCaprio, die verdorven bankier Jordan Belfort speelt, zijn tegenspeler Jonah Hill en regisseur Scorsese maken alle drie kans op een gouden beeldje . 

Scorsese ontving veel kritiek op zijn film over de veroordeelde Jordan Belfort. De regisseur zou de immorele levensstijl van de fraudeur verheerlijken. Ook riepen dierenactivisten op tot een boycot, omdat er dieren mishandeld zouden zijn tijdens de opnames. Daarnaast had de film in onder andere Azië last van strenge censuur. Ondanks alle controverse rond de drie uur durende film vol seks en drugs, trok Scorsese’s financiële komedie wereldwijd volle zalen.

De regisseur is in de loop der jaren flink wat meer gaan verdienen. De klassieker Taxi Driver uit 1976 bracht destijds, in vergelijking met de 300 miljoen van The Wolf, maar 27 miljoen dollar op. Zelfs met Raging Bull uit 1980, waarmee hij twee Oscars won, verdiende Scorsese maar 27 miljoen wereldwijd. 

Onlangs werd bekend dat de regisseur deze zomer in Taiwan start met de opnames van Silence, een adaptatie van de gelijknamige roman van Shusaku Endo. Wie weet zal Scorsese hier ook weer een aardig zakcentje mee verdienen.