The Wire’s David Simon maakt serie Martin Luther King

Oprah Winfrey produceert

David Simon, bekend van tv-serie The Wire, gaat voor HBO een serie over Martin Luther King Jr. maken. De serie wordt geproduceerd door Oprah Winfrey en zal America: In the King Years gaan heten. Dat meldt website Deadline.

De serie is een verfilming van de gelijknamige trilogie van Pulitzer Price- winnaar Taylor Branch. Simon gaat samen met Eric Overmyer, co-maker van The Wire, het project overzien. De reeks gaat over verschillende belangrijke momenten in het leven van King, zoals de Birmingham en Selma protesten en de Mars op Washington. Simon, ook bekend van series als Treme en Homicide: Life on the Street, zal in ieder geval de eerste aflevering schrijven.

Dit is niet het enige project over Martin Luther King dat op dit moment loopt. DreamWorks is bezig met een film over de mensenrechtenleider, en richt zich vooral op de wereldberoemde speeches van King . Daarnaast heeft regisseur Paul Greengrass (Captain Phillips, The Bourne trilogie) een script geschreven voor een film die Memphis moet gaan heten maar het is nog onbekend wanneer de opnames beginnen.