The Truman Show wordt serie

Ook nieuwe series over Terminator en Rosemary's Baby

Steeds vaker worden er tv-bewerkingen aangekondigd van succesvolle films.

Film- en tv-producent Paramount is een televisieserie aan het ontwikkelen naar aanleiding van de film The Truman Show uit 1998.

Er is nog weinig bekend over de inhoud van de serie, maar volgens insiders zal het verhaal van de film vrij precies – zij het met meer details – worden gevolgd. In de film ontdekt hoofdpersoon Truman (Jim Carrey) dat zijn leven een reality-show is die door de hele wereld wordt gevolgd.

Ook van The Terminator wordt een serie gemaakt. In december kondigden Skydance Television en Annapurna Pictures aan de bewerking te gaan maken. Paramount heeft zich daar recent bij aangesloten.

De series zijn onderdeel van de eerste ronde producties van Paramount Television nadat de productiemaatschappij dit onderdeel een jaar geleden nieuw leven inblies.

De trend van serieadaptaties van films zet voorlopig nog door. Zo werd onlangs bekend dat de televisiebewerking van Rosemary's Baby vanaf zondag 11 mei te zien zal zijn op de Amerikaanse zender NBC. In de vier uur durende miniserie spelen Zoe Saldana (Star Wars) en Patrick J. Adams (Suits) een jong getrouwd stel dat intrekt in een Parijs’ appartement waar het schijnt te spoken. Nadat Saldana's personage zwanger raakt , begint ze steeds wantrouwiger te worden jegens haar man en buren.

Tot slot: vanaf woensdag 16 april is de serie Fargo te bekijken op streamingsite Netflix. De serie is gebaseerd op de gelijknamige moderne klassieker van Joel en Ethan Coen, maar heeft nieuwe verhalen en personages. In de hoofdrollen zijn Martin Freeman, Billy Bob Thornton en Colin Hanks te zien.