The Hunger Games 2 beste film volgens MTV-kijkers

Ook MTV Movie Awards voor Mila Kunis en Jonah Hill

De kijkers van MTV hebben The Hunger Games: Catching Fire uitgeroepen tot beste film van het afgelopen jaar. De jaarlijkse MTV Movie Awards werden zondagavond uitgereikt in Los Angeles.

Catching Fire, het vervolg op succesfilm The Hunger Games uit 2012, won niet alleen de prijs voor beste film. Hoofdrolspeelster Jennifer Lawrence werd uitgeroepen tot beste actrice, en haar tegenspeler Josh Hutcherson tot beste acteur. Josh Hutcherson nam de prijs voor de film in ontvangst uit de handen van Johnny Depp. Hij droeg de award op aan acteur Philip Seymour Hoffman, die de rol van verzetsheld Plutarch Heavensbee vertolkte in de film. Hoffman overleed in februari aan een overdosis heroïne.

Jonah Hill won de prijs voor beste komiek voor zijn rol in The Wolf Of Wall Street. De op feiten gebaseerde zwarte komedie van Martin Scorsese gaat over beurshandelaar Jordan Belfort ( Leonardo DiCaprio), die een miljardenfortuin bij elkaar fraudeert. Hill speelt de rechterhand van Belfort, Donnie Azoff.

Mila Kunis ontving de prijs voor beste schurk. Zij speelt de ‘Wicked Witch’ in Oz: The Great and Powerful, tegenover James Franco, die de rol van de Wizard of Oz vertolkt.

Bij de MTV Awards worden ook wat ongebruikelijke prijzen weggegeven. Zo ging de prijs voor beste zoen naar de film We're the Millers, voor de triozoen tussen Jennifer Aniston, Emma Roberts en Will Poulter. Het beste gevecht werd geleverd door Orlando Bloom in The Hobbit: The Desolation of Smaug, waarin de acteur als elf Legolas met orcs vecht.

Jared Leto leverde de ‘beste transformatie’ met zijn rol als transgender in Dallas Buyers Club. Zac Efron won de prijs voor beste optreden zonder shirt (in de film That Awkward Moment), en trok tijdens de uitreiking prompt opnieuw zijn shirt uit. Channing Tatum ontving een oevreprijs.

De MTV Awards zijn ook een belangrijk platform om exclusieve beelden van aankomende films te vertonen. Zo werd een eerste teaser vertoond van de vierde Transformers-film, waarvan hoofdrolspeler Mark Wahlberg tevens de MTV Generation Award ontving. Ook te zien : het openingsgevecht van de film X-Men: Days of Future Past en de teaser van nieuwe Tom Cruise-film Edge of Tomorrow.

De show wordt de komende dagen nog een aantal keer herhaald op MTV.