Steven Spielberg wil miniserie met Bryan Cranston

Breaking Bad-acteur krijgt hoofdrol in theaterverfilming

Steven Spielberg wil een miniserie maken met Bryan Cranston in de hoofdrol, de acteur die vooral bekend is als de drugsdealende scheikundeleraar in de tv-serie Breaking Bad. De miniserie moet een verfilming worden van het toneelstuk All The Way, waar Cranston momenteel mee op Broadway staat.

All The Way, geschreven door Robert Schenkkan, gaat over het presidentschap van Lyndon Johnson, vlak nadat John F. Kennedy is neergeschoten. Het toneelstuk won zondag een Tony Award voor beste toneelstuk. Cranston, die eerder al vele Emmy’s won voor zijn rol in Breaking Bad, won tevens een Tony Award voor beste hoofdrolspeler.

Volgens filmwebsite Deadline heeft Spielberg All The Way al meerdere malen gezien en is hij nu bezig met het kopen van de rechten voor het theaterstuk. Cranston zal in de miniserie opnieuw de rol van president Johnson op zich nemen. Ook moet Schenkkan gaan meeschrijven aan de adaptatie.

Welk netwerk de uitzendrechten krijgt, is nog niet duidelijk. Spielberg werkt vaak voor HBO terwijl Cranston goede banden heeft met AMC.