Stemmen: Beste Nederlandse én Europese film

Prijzen uitgereikt op NFF en EFA

Vanaf vandaag kan er worden gestemd op het UPC Gouden Kalf voor de Beste Nederlandse publieksfilm, een prijs die wordt uitgereikt op vrijdag 3 oktober, op het Nederlands Filmfestival. Tevens kan vanaf vandaag worden gestemd op de prijs voor de beste Europese film van het jaar. Deze wordt uitgereikt op zaterdag 13 december, op het European Film Awards Ceremony in Riga.

In totaal maken negentien films kans op een Gouden Kalf - dit zijn de films die de status van Gouden Film (100.000 betaalde bioscoopbezoeken) hebben behaald in de periode van 1 september 2013 tot 1 september 2014. Tot de kanshebbers behoren onder meer Borgman, De nieuwe wildernis, Lucia de B., Oorlogsgeheimen en Soof. Stemmen kan via www. goudenkalfpublieksfilm.nl.

Wie de smaak te pakken heeft, kan meteen verder surfen naar www.europeanfilmawards.eu/en_EN/peopleschoiceaward om daar op de beste Europese film van het jaar te stemmen. Voor de EFA People’s Choice Award zijn de volgende films genomineerd: Beauty and the Beast, Ida, Nymphomaniac, Philomena , The 100-Year Old Man... en Deux jours, une nuit.