Robin Williams overleden (63)

Acteur pleegde vermoedelijk zelfmoord

In zijn appartement in Californië is de Amerikaanse acteur en komiek Robin Williams (63) dood aangetroffen. Dat heeft de politie van Marin County maandag (plaatselijke tijd) gemeld.

Volgens de eerste berichten zou Williams zelfmoord hebben gepleegd. De politie doet nog onderzoek naar de exacte doodsoorzaak.

Afgelopen maand zou de acteur, die al langer worstelde met een drankverslaving, zijn opgenomen in een afkickkliniek in Monnesota. In een verklaring laat zijn vrouw Susan Schneider weten: 'Deze ochtend heb ik mijn echtgenoot en beste vriend verloren. De wereld verloor daarmee een van haar meest geliefde artiesten en een van de mooiste mensen. Ik ben er helemaal kapot van. We hopen dat iedereen hem herinnert als iemand die ontelbare momenten van vreugde creëerde en een lach op het gezicht van miljoenen mensen kon toveren.'

Williams, die in 1997 door weekblad Entertainment Weekly 'tot grappigste man ter wereld' werd uitgeroepen, speelde in zijn leven in talloze speelfilms. Voor zijn rol in Good Will Hunting uit 1997 won hij een Oscar voor de beste mannelijke bijrol . Ook verdiende hij Oscarnominaties voor zijn optredens in The Fisher King (1991), Dead Poets Society (1989) en Good Morning, Vietnam (1987).


Bron: ANP