Randall Miller aangeklaagd voor dood door schuld

Regisseur hangt maximaal tien jaar boven het hoofd

Regisseur Randall Miller (Bottle Shock) en twee producten zijn donderdag aangeklaagd wegens dood door schuld. In februari kwam de 27-jarige cameravrouw Sarah Jones om het leven nadat ze op de set van Millers film Midnight Rider werd aangereden door een trein.

De ramp deed zich voor toen de filmmakers in de Amerikaanse staat Georgia zonder toestemming op een spoorbrug aan het filmen waren. Nadat er onverwacht een trein kwam aanzetten, overleed Jones. Zes andere crewleden raakten gewond.

Miller claimt niet te hebben geweten dat er op de brug nog treinen reden. Ook zegt hij niet te weten dat er geen filmvergunning was. ‘Het was niet mijn taak de vergunningen te regelen, daarom heb ik me er ook nooit druk om gemaakt,’ aldus de regisseur.

Het proces werd aangespannen door onder meer de ouders van Jones. In een interview met The Hollywood Reporter lieten die weten dat ze met de rechtszaak hopen de waarheid rond de dood van hun dochter boven water te krijgen, en het belang van veiligheid op filmsets op de agenda te zetten.

De rechtszaak zal onderzoeken wie de beslissing nam de spoorbrug te betreden en hoe de filmstaf toegang kreeg tot de locatie. De filmmakers hangt een celstraf van maximaal tien jaar boven het hoofd.

Midnight Rider zou een biografische film over blueszanger Gregg Allman worden. De film had dit jaar uit moeten komen. Na het ongeval zijn de opnames niet meer hervat. Hoofdrolspeler William Hurt stapte na de dood van Jones uit het project.