Programma NFF bekend

Filmmuziek thema van 34e editie

Het Nederlands Film Festival heeft het programma van de 34e editie, die plaatsvindt van 24 september tot en met 3 oktober, bekend gemaakt. Het thema van dit jaar is filmmuziek, met als hoofdgast componist Fons Merkies, die de muziek maakte voor onder andere All Stars, De Poolse Bruid, De Tweeling en Boy Ecury.

Het NFF, dat dit jaar voor het eerst z’n hoofdkwartier heeft in het recent geopende muziekpaleis TivoliVredenburg, werkt voor het thema samen met 3FM. Iedere avond treden er bands op die door de zender zijn bestempeld als Serious Talents op en op 27 september presenteert Eric Corton de NFF Soundtrack Show, met onder anderen regisseur Michiel ten Horn en componist Djurre de Haan.

Op 1 en 2 oktober wordt bij de vertoning van De nieuwe wildernis en The Firebird de filmmuziek live opgevoerd door respectievelijk het Metropole Orkest en het Radio Filharmonisch Orkest.

Ook organiseert het festival een 48-uurs wedstrijd, waarbij filmmakers binnen 48 uur een videoclip voor een artiest of band moeten produceren. Een andere link met film en muziek maakt het NFF met de zogeheten filmkaraoke-booth, waarin het publiek hun favoriete filmscènes opnieuw kan inspreken. Op de website filmkaraoke.nl is het mogelijk alvast een poging te wagen.


De commercial van Filmkaraoke

Verder werd bekend dat Oscar-winnaar Erik-Jan de Boer naar Utrecht komt voor een presentatie over visuele effecten. De Boer won in 2013 zijn Oscar voor Beste Visuele Effecten voor het succesvolle Life of Pi. Daarnaast herdenkt het NFF de tien jaar geleden vermoorde Theo van Gogh met de première van 2/11 Het spel van de wolf, geschreven door Van Gogh’s vrienden Theodor Holman en Gijs van de Westelaken, en drie Amerikaanse remakes van Van Gogh’s films.

Op het NFF zijn ruim driehonderd films te zien, waarvan 84 films er hun première beleven. In totaal vinden er ruim honderd evenementen plaats.

Klik hier voor het volledige programma.