PGA nominaties bekendgemaakt

Producers Guild Awards goede voorspelling voor de Oscars

The Producers Guild of America (PGA) heeft de nominaties voor de 25ste PGA Awards bekendgemaakt. De Awards worden gezien als een goede voorspelling voor het winnen van een Oscar. De winnaar van de PGA Awards heeft al zeventien keer ook de Oscar voor beste film gewonnen, dat was bijvoorbeeld de afgelopen zes jaar het geval.

De tien films die genomineerd zijn voor The Darryl F. Zanuck Award for Outstanding Producer of Theatrical Motion Pictures zijn: American Hustle, Blue Jasmine, Captain Phillips, Dallas Buyers Club, Gravity, Her, Nebraska, Saving Mr. Banks, 12 Years a Slave en Wolf of Wall Street. Megan Ellison heeft als enige producent twee nominaties op haar naam staan, voor David O. Russell’s American Hustle en Spike Jonze’s Her.  

De grote afwezigen op de lijst met nominaties zijn onder andere Inside Llewyn Davis en The Butler, films die ook gezien worden als grote kanshebbers op een Oscar. Fruitvale Station van nieuwkomer Ryan Coogler, die ook niet genomineerd is, ontvangt wel een speciale Stanley Kramer Award, omdat de film aandacht vraagt voor belangrijke sociale problemen .  

Vorig jaar was het drama Argo, van regisseur Ben Affleck, de grote winnaar. The Producers Guild Awards worden dit jaar op 19 januari uitgereikt in Beverly Hills.