Olivia Wilde in HBO-serie van Martin Scorsese

Mick Jagger produceert

Olivia Wilde gaat één van de hoofdrollen vertolken in een nieuwe televisieserie van Martin Scorsese en Mick Jagger. Naar verwachting begint het filmen deze zomer.

De nog naamloze serie gaat over het ruige rock-’n-roll-leven in het New York van 1970, ten tijde van punk en disco. Het verhaal wordt verteld door platenbaas Richie Finestra, vertolkt door Bobby Cannavale (Boardwalk Empire). Wilde speelt zijn vrouw, ex-fotomodel Devon Finestra. Richie probeert zijn label weer op te krikken, terwijl zijn vrouw juist door de spanning thuis terug gaat naar een leven gevuld met drugs en drank, zoals ze dat deed toen ze model en actrice was.

Het idee voor de nieuwe serie kwam van Mick Jagger. Scorsese zal de serie regisseren, en het script is geschreven door Terence Winter (Boardwalk Empire, The Wolf of Wall Street) en George Mastras (Breaking Bad). Scorsese had eerder al succes geboekt op televisie als producent en regisseur van Boardwalk Empire. De serie heeft meerdere Emmy’s gewonnen door de jaren heen. Dit jaar wordt het vijfde en laatste seizoen uitgezonden.

Dit is niet de eerste keer dat Scorsese en Jagger samenwerken. Dat deden ze al voor de documentaire Shine a Light uit 2008.