Nominaties IDFA bekendgemaakt

Nederlander Morgan Knibbe kanshebber hoofdprijs

De nominaties van het International Documentary Festival Amsterdam 2014, dat momenteel plaatsvindt, zijn gisteravond bekendgemaakt. De jonge Amsterdamse regisseur Morgan Knibbe (25) is een van de genomineerden voor de hoofdprijs.

Those Who Feel the Fire Burning, de debuutfilm van Morgan Knibbe, is een verontrustend sfeerportret van illegale immigranten in Zuid-Europa. Knibbe probeerde met deze film een tegenhanger te maken van het bestaande beeld van de immigratieproblematiek.

De andere nominaties voor de beste documentaire zijn Democrats van Camilla Nielsson, Of Men and War van Laurent Bécue-Renard en Something Better to Come van Hanna Polak. De winnaar ontvangt de VPRO IDFA Award for Best Feature-Length Documentary. Naast deze film wordt er aan één van deze genomineerden een speciale Jury Award uitgereikt.

De genomineerden voor de beste Nederlandse documentaire zijn Ghosts from the Past van Cinta Forger en Walther Grotenhuis, Hemelbestormers van Geertjan Lassche en Het nieuwe Rijksmuseum – de Film van Oeke Hoogendijk.
 
Klik hier voor het volledige overzicht van de nominaties van IDFA 2014. De winnaars worden vrijdag 28 november bekendgemaakt.